Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristian Gidlund har avlidit


Kristian Gidlund, journalist och musiker från Borlänge, har avlidit. Kristian har länge kämpat mot sin cancer, som han skrivit öppet om i bloggen ”I kroppen min”, och i boken "I kroppen min - resan mot livets slut och alltings början".

I ett sista inlägg i bloggen skriver anhöriga till Kristian:
”Tisdagen den 17 september strax före klockan 15 tystnade Kristians penna. Men vad hans fiende inte visste var att den angripit en människa med ett mycket stort hjärta, ett hjärta som rymde oändligt med kärlek till de sina. Det hjärtat var även starkt fysiskt och lät sig inte besegras utan kamp. Med detta inlägg, som blir det sista, så vill vi i Kristians närmaste familj tacka för det stora stöd som visats honom genom denna blogg. Vi önskar nu att få sörja och bearbeta Kristians minne i stillhet.”.

Kristian Gidlund fick beskedet att han hade cancer i magen i början av 2011, men i oktober samma år avbröts behandlingarna av läkarna. Då såg det ljust ut, det såg ut som att Kristian kanske hade besegrat sjukdomen. Men sommaren 2012 fick han en ett mörkt besked. Cancern var tillbaka.
– Den här gången bedömde läkarna att de inte kunde göra någonting, berättade Kristian när han pratade i "Sommar i P1" i somras.
Strax efter att Kristian fått beskedet om cancer första gången började han blogga om sin kamp mot sjukdomen.
– Jag vill inte att de i min absoluta närhet ska gå runt och undra hur fan det var egentligen. Jag vill minimera gåtorna, sa Kristian till TT Spektra i april i år.

Bloggen "I kroppen min" har lockat miljontals läsare, och i våras släpptes boken "I kroppen min - resan mot livets slut och alltings början", som är baserad på bloggen.
– Jag önskar att jag inte hade behövt skriva en enda rad i den här boken. Så är det ju. Men nu har jag fått den här chansen eller förutsättningen och då vill jag hantera det så bra jag kan. Jag vill föra min och bokens talan - och det får inte bli någon freakshow, sa Kristian till TT Spektra i samband med boksläppet.

Jonas Stentäpp