Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot krog i Borlänge

Borlänge kommuns livsmedelsinspektör är kritisk till brister i livsmedelshanteringen vid en restaurang i kommunen. Det här framgår av en inspektionsrapport den 8 april och ett återkommande besök den 14 augusti.

Kvarstående punkter från första besöket var toalettutrymmet där en silikonfog mellan vägg och tvättställ var sprucken. Lister trasiga i kyl och frys. Varuskydd saknades. Baksida på handtag var smutsiga, samt golvförvaring i lokalen som försvårar rengöring.

Dagens meny var vilseledande för kunden då andra produkter än de på menyn serverades.
Enligt meny serverades Fetaost, krabba och lövbiff. Vad som verkligen serverades var en salladsost (gjord på komjölk), crabfish (fisk med krabbarom) och lövbit.
Vid kontrollen kunde verksamheten heller inte styrka att kunden fick oxfilé och gorgonzola. Enligt överenskommelse ska detta kunna styrkas vid nästkommande kontroll.
Då dagens meny inte överensstämmer med vad som serverades finns en risk att människor med allergier blir sjuka. Uppföljande kontroll kommer att ske efter den 28 augusti 2013.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se