Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kroganställd våldtog berusad kvinna i krogens källare

Han hade klarat sig i nästan två månader. Den 2 november anklagades den 29-årige bartendern för att ha antastat en 13-årig flicka i bubbelpoolen på Aqua Nova. Nu frikänns han för det sexuella ofredande han åtalats för. Däremot döms han som en följd av händelsen till fängelse i två år och sex månader för en våldtäkt mot en 44-årig kvinna på krogen där han jobbade den 9 september.

Den idag 30-årige mannen frikänns för ofredandet i Aqua Nova därför att utpekandet av honom anses för osäkert. Att 13-åringen ofredats sexuellt i bubbelpoolen ifrågasätts inte, men däremot underkänns hennes utpekande av förövaren som alltför osäkert.
När det just inträffat räckte däremot utpekandet för att tvinga mannen till en så kallad topsning. Alltså en DNA-test bestående i en utstrykning av hans saliv på en specialtops.
När resultatet kom och 30-åringen DNA rutinmässigt hamnade i det växande DNA-registret kom en snabb träff. 30-åringens DNA fanns i sperma som tillvaratagits i en 44-årig kvinna som i september påstått sig ha blivit våldtagen på en toalett i källaren på 30-åringens arbetsplats.

Avvisad
Kvinnan är känd missbrukare och kriminell och dömdes nyligen till ett längre fängelsestraff för våldsbrott. Vid tiden för våldtäkten hade hon efter en tid på behandling "tagit" ett återfall. Enligt egen utsago var hon fyllsjuk och gick till krogen för att få en "återställare". Hon gjorde flera försök att bli serverad men blev hela tiden avvisad på grund av att hon var för berusad.
Kvinna har till och med berättat att hon försökt stjäla sprit på krogen men blivit utkastad.
Hon sökte sedermera hjälp i en butik i närheten och berättade då hur en man vinkat in henne på krogen, lett henne ner i källaren och där våldtagit henne tämligen brutalt. Hon beskrev detaljer i källaren som sedermera kunnat stämmas av och pekade i rätten ut 30-åringen som våldtäktsmannen.

Nekar
30-åringen har envist nekat till anklagelserna och skyllt på egen minnesförlust på grund av berusning. Något som tingsrätten inte tror på till då han faktiskt var i tjänst vid tillfället. Spermafyndet i offret visar obönhörligt att hon och 30-åringen haft samlag och rätten finner inga skäl att tro att det varit frivilligt från offrets sida.
30-åringen döms därför enligt åtal. Förutom fängelsestraffet döms han också att betala ett skadestånd om 85000 kronor och inte minst till förvisning ur riket med förbud att återvända före 2021.
GUBB JAN STIGSON