Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika Sara Fernlund: Det behövs mer trygghet på arbetsplatserna – inte mindre

Krönika: Arbetslivet och dess villkor

Det är mycket som händer just nu. Det är stora diskussioner kring LAS-utredningen som presenterades den 1 juni, regeringens förslag om utökad tillträdesrätt för regionala skyddsombuden -som röstades ner av de borgerliga partierna och SD-, och Coronapandemin såklart.

Jag kan inte undvika att se en liknelse i dessa tre punkter, otrygghet för människor i utsatta lägen. Att få känna sig trygg på sin arbetsplats handlar inte bara om en trygg anställning, en bra arbetsmiljö eller utan risk för smitta. Men dessa tre tillsammans skulle vara en otroligt bra grund där många arbetare har möjlighet att må bra och känna trygghet!

Nu är LAS-utredningen presenterad med rubbad balans mellan parterna och det är nu upp till parterna att förhandla under galgen, arbetsmiljön tas inte på allvar av riksdagens majoritet. Corona har testat vårt samhälle, främst vård och omsorg och alla fantastiska hjältar som de nu kallas, vilka var de innan och vilka är de nu? Applåder i alla ära, men vart är besluten om tryggare arbetsliv?

I flera branscher, och framför allt kvinnodominerade så som Handels, Kommunal och Hotell och Restaurang, krävs inte bara förbättringar, alltså en starkare LAS utan ett ordentligt arbete kring anställningsformer och anställningsgrad. Heltid som norm, deltid som en möjlighet.

Att ständigt leva med stress och oro över att ekonomiskt klara månaden, hur mycket extra behöver jag arbeta? Hur mycket timmar finns? Ska jag söka ett till arbete? Innebär det att jag kan förlora timmar på nuvarande arbetsplats?

Kvällar och helger ger OB-tillägg. Men då kan jag inte erbjuda mina barn föreningsliv eller umgås med familj och vänner som vanligtvis är lediga då.

Att ständigt ha dessa frågor och många, många fler i huvudet skapar en fruktansvärd situation. Och idag är det alltför många som lever med det här.

Vi behöver en nollvision för dödsfall på arbetsplatser, förhindra för tidig död på grund av arbete och förbättra den psykosociala arbetsmiljön.

En god arbetsmiljö handlar om så mycket mer än vad det gjorde för bara tio år sedan. Vi behöver en nollvision för dödsfall på arbetsplatser, förhindra för tidig död på grund av arbete och förbättra den psykosociala arbetsmiljön.

Vi behöver tryggare arbeten! Låt parterna sköta LAS-frågan! Ge regionala skyddsombud tillträde på alla arbetsställen i vårt land! Ta bort otrygga anställningsformer och säkra Sveriges arbetsmarknad med trygga arbetare!

Sara Fernlund

Ordförande Handels avd 13 Borlänge