Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällkvist går sin egensinniga väg

/

Samuel Hällkvist från Gustafs, men Köpenhamnsbo sedan 2008, är en gitarrist som fortsätter att gå sin egen egensinniga väg. Variety of Live heter hans nya album där han har med sig gästartister från tre världsdelar.

Annons

Samuel Hällkvist sköter gitarr, diverse knappar och MIDI-programmering. Pat Mastelotto hörs med elektronik och slagverk, Qarin Wikström hörs med röst och keyboard, Guy Pratt spelar bas och Stefan Pasborg spelare trummor.

Gäster är Richard Barbieri, keyboard, synthesizer och programering, Mocca, röst, Yazz Ahmed, trumpet, Debys Baptiste, sax och Yukiko Taniguchi, röst.

Det är liveinspelningar och studiopålägg och en musik som inte har några gränser. Musiken är allt, jazz, pop, prog, ett experiment i den anda som Samuel Hällkvist påbörjade för ett antal album sedan. Det är ordlös sång, mjuk elektronica, slingor med gitarr och allt känns så där lagom psykodeliskt, samtidigt som det känns genomarbetat och genomtänkt.

Samuel Hällkvist är utan tvekan en av Sveriges mest intressanta musiker. Han är en driven gitarrist och kompositör men också en sökare efter musikens innersta väsen och musikens yttre gränser.

Musiken är skön, men kräver också att lyssnaren vill höra på. Här finns inget insmickrande, inget trallvänligt. Samuel Hällkvist vill visa att musiken förenar folk från olika länder och han lyckas få till en CD som inte liknar någon annan. Jag lyssnar fascinerad på Variety of Live.

Mer läsning

Annons