Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het jazz av Alberto Pinton

/

Det är het jazz som Alberto Pintons kvartett levererar, het och intensiv, men inte helt traditionell och lyssnarvänlig.

Annons

En CD inspelad live en varm sommarkväll på Glenn Miller Café kan bli vad som helst. Här har dock sommarvärmen och intensiteten fastnat i plasten.

Alberto Pinton hörs på barytonsax, klarinett och basklarinett, Niklas Barnö spelar trumpet, Torbjörn Zetterberg står vid kontrabasen och Konrad Agnas spelar trummor och det som kommer ut är genomgående kompositioner av Alberto Pinton. Sex kompositioner får plats, den kortaste mäter 3.52, den längsta når 17.44.

Alberto Pinton fortsätter här med sin egen typ av bebop med stora drag av improvisation. Det är ett tätt sammansvetsat ensemblespel som får spreta hit och dit, framåt och i sidled och med raka rör och mycket ös.

Musiken känns väldigt ärlig och kompromisslös, men är inte helt lättillgänglig. Man vet liksom aldrig var man har musiken. Den kan tyckas gå rakt fram för att plötsligt byta spår och svänga av och det är åckså detta som gör Resiliency till ett fascinerande album. Alberto Pinton och hans kvartett vill inte göra det lätt för lyssnaren, men det är alltid skönt med en bartyton sax.

Lyssna på ett smakprov

LADDA NER: Dala-Demokratens nya app från Appstore för Iphone eller i Google play om du har en telefon med Android

Mer läsning

Annons