Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värme och närhet med Sigurd och Brundin

/

Jan Sigurd och Anna-Lena Brundin bjuder på en en traditionell svensk jazzplatta. Den har en sällsynt värme och en väldig närhet till lyssnaren.

Annons

Jan Sigurd och Anna-Lena Brundin och en jazzskiva var inget som sågs komma, men skivan kom och resultatet blev.... Tja, vad blev det? De två har inte de bästa jazzrösterna, men de har en känsla för vad de gör och det har gjort att det blivit en varm skiva.

De följer en svensk tradition med texter på svenska. Det är sånger om relationer, kärlek och allt som hör till och är där emellan. Det är texter som går igen till den tid då Monica Zetterlund stod för sången och Beppe Wolgers för texterna.

Musiken går i samma tradition, men hör också ihop med en amerikansk tradition. Det är mjuk musik, som låter texterna komma fram. Materialet har anpassats och passats in för att bli rätt för Sigurd och Brundin. Så har ”Så sakta vi genom stan” nu hamnat i Malmö och med Anna-Lena Brundins lätta skånska så blir det helt rätt. Ja, hela skivan är lite skånskt i sin framtoning.

För musiken svarar en dansk supertrio, Ole Kock Hansen, piano, Mads Vinding, bas och Aage Tangaard, trummor. De kompletteras av de svenska legendarerna Jan Allan, trumpet och Bernt Rosengren, saxofon. Kan det bli så mycket bättre? Det är musiker av allra högsta klass och musiker som synes trivas.

Det svänger så där lagom lätt och det blir musik att lyssna på och att njuta av.

Jazz för skeppsbrutna, har en sällsynt värme och en väldig närhet till lyssnaren så helheten blir mer än godkänd.

LÄS MER KULTUR

Mer läsning

Annons