Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturvecka i Säter med influenser utifrån

Nästa vecka är kulturvecka på Säters Folkets hus. Det blir fotoutställning, film, turkisk mat, orientalisk dans och musik från Istanbul.
- Vi har mångkulturtema i höst så vi tyckte det här programmet passade bra, säger kommunens kultursekreterare Karin Hästö som är arrangör tillsammans med Folkets hus, ABF och Studieförbundet Vuxenskolan.

Barbro Bergström, föreståndare på Folkets hus berättar att Sveriges bygdegårdar arrangerar utsett vecka 43 till kulturvecka. När arrangörerna slog ihop sina idéer så blev det en hel del.
Folkets hus är arena. På tisdag blir det dagbio med filmen Miss Kicki, ett relationsdrama med Pernille August och för de minsta barnen fem korta filmer, Bodil och hennes väninnor.
I veckan visas också fotoutställning ”Då ärat ditt namn flög över jorden”. Den är gjord av Kristofer Pettersson, Eleanora DeLoughery Nordin och fotografen Per Eriksson. Utställningen visar människor i folkdräkter i ovanliga situationen och med detaljer som är utbytta. Vad sägs om knätofsar i form av ”raggartärningar”?
På fredag 29/10 blir det drag i Folkets hus. Ett helkvällarrangemang med mat, musik och dans. Först blir det orientalisk dans av Ulrika Lönnback från Dala-Husby. Därefter dukar Folkets hu upp en riktig turkisk buffé med musik.
När maten är uppätet blir det ordentligt drag med en föreställning från Riksteatern - Klubb East´´n´´bul. Hakan Vreskala på sång, gitarr och slagverk, Dijle Yigitbas på trummor, Ahmed Bukulmez på keyboard, Berk Coban på bas och Taner Erdinc tar med publiken till Istanbuls musikliv. Det blir en mental resa till Istansbuls små gränder, gatuförsäljare, heta klubbar och ösiga bröllopsfester. Det börjar lugnt men övergår till en fartig konsert där det ska finnas möjlighet att själv ryckas med och dansa.
Plats blir danssalongen, därför är antalet platser begränsade. Eftersom det också serveras mat måste biljetterna förbokas senast på måndag.
- Det blir underbara rytmer och omöjligt att sitta still, säger Karin Hästö.


EVA HÖGKVIST
023-476 95
eva.hogkvist@daladem.se