Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kunde ni inte bestämma er?

Marcus Öhrn med band kommer till Borlänge för att hylla, inte bara en, utan tre band och artister; Noice, Magnus Uggla och Jumper.

Kunde ni inte bestämma er för vilka ni ville hylla?
– Haha, nja, jodå, men när vi var ute och spelade med Noice en gång så frågade en arrangör om vi inte kunde spela lite 70-talslåtar av Uggla. Så vi repade in det och tyckte det var jäkligt kul. Sen undrade en annan arrangör om vi inte kunde göra en 70- 80- 90-tals-grej, så då tog vi in Jumper också som fick stå för 90-talet, berättar frontfiguren Marcus Öhrn.

Marcus Öhrn blev sångare i Noice när bandet återförenades på nytt 2004, så de låtarna sitter i ryggmärgen. Men även Uggla och Jumper ligger varmt om hjärtat.
– Ibland har vi kört tre timmar lång spelning, en timme med varje hyllning. För mig är det inga problem, jag har en stark kärlek till alla tre. Det var kanske värre för bandet som skulle lära sig alla låtar.

Vilka är svårast att tolka?
– Jumper tror jag. De har väldigt ovanliga harmonier i sina låtar för att vara pop, och han sjöng så jäkla högt.

Vilka går hem bäst hos publiken?
– Noice, faktiskt. Det funkar bättre än Uggla. Men det kanske är för att folk känner till att jag var sångare i Noice.

Jonas Stentäpp