Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden förlänger med landslagsmittfältaren: "Sitter som ett smäck"

Hon har höjt Kvarnsvedens spel en nivå under hösten.
Nu står det klart att ghananska landslagsspelaren, Elizabeth Addo, stannar kvar i Borlänge i ytterligare två säsonger.
– Den sitter som ett smäck faktiskt, säger KIK-ordföranden Olle Davidsson om förlängningen.

Kvarnsvedens sommarvärvningar Tiffany Weimer och Elizabeth Addo gav laget en ny, fräsch offensiv spets under hösten och har varit en starkt bidragande orsak till den fina form, vilket innebar nytt kontrakt med tre omgångar kvar.

Nu står det klart att Kvarnsveden får behålla åtminstone en av sina sommarvärvningar.

På onsdagen skrev Elizabeth Addo på ett färskt tvåårskontrakt.

– Den sitter som ett smäck faktiskt. Vi tror ju att hon kommer att bli en nyckelspelare. Det finns massor av potential i den tjejen.

Addo har bidragit med ett mål och två målgivande passningar på sina åtta matcher i höst, och inom kort åker hon hem till Ghana för att möta upp landslaget inför det kommande Africa Women Cup Of Nations, som drar igång i november.

– Hon är oerhört intelligent i sitt spel och kommer att växa in ännu mer i det svenska sättet att spela fotboll på, tror jag, när hon får en hel försäsong också.

Davidssons första måltavlor inför 2017 var att förlänga med just Addo samt mittfältskollegan, Meghan Toohey, som man just nu också förhandlar med.

– Meghan är lite nyckel. Inte för att hon är oersättlig på något vis, men hon är så unik i sin spelstil att det inte kommer att gå att hitta en ny Meghan. Då får man titta på en annan typ av innermitt och då blir det lite förändringar i hur vi spelar och jobbar. Hon är så pass unik i sitt aggressiva presspel. Men vi har gott hopp.

LÄS ÄVEN:

Kvarnsvedens landslagsförvärv inför omstarten: "Alla ska veta vem Elizabeth Addo är"

Kvarnsveden vidare i Svenska cupen utan att imponera – Hermansson tvåmålsskytt

Trasiga knän, fötter och revben – Kvarnsvedens stjärnor berättar om sina långtidsskador