Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden spetsvärvar

Kvarnsveden fortsätter storsatsa mot damallsvenskan.
Nu förstärker man med en ordentlig spetsvärvning.
Efter åtta år i Linköping väljer Petra Larsson, 25, att flytta hem.
– Jag har alltid velat spela elitfotboll på hemmaplan, säger den centrala mittfältaren.

114 matcher i allsvenskan, ett SM-guld och 7 A-landskamper.
Det är ett välmeriterat nyförvärv som efter åtta säsonger med Linköping nu bestämt sig för att flytta hem till Dalarna igen.
– Jag har alltid velat spela elitfotboll på hemmaplan. Jag pratade med Olle (Davidsson, ordförande) och de ville göra en satsning och bli ett snäpp bättre än föregående år. Hade han inte framfört en satsning, då hade jag nog inte gjort det, säger Petra Larsson.
– Nu har jag chansen att spela fotboll på elitnivå där jag växte upp, i princip. Det är det som lockar – att man kan vara med och bygga upp något på sin riktiga hemmaplan.

Med sin erfarenhet blir Petra Larsson, som har Ornäs som moderklubb, en nyckel-pjäs i det Kvarnsveden som nästa år spelar sin andra säsong i elitettan.
Ansvar är dock något hon gärna tar på sig.
– Jag vet att jag kommer få en sådan roll och jag skrev på för att jag vill ha en sådan roll. Jag tycker om att ha ansvar och har varit en av två kaptener i Linköping de senaste åren. Ansvar är inget som tynger mig, utan något som höjer mig.

Larsson berättar att hon för några månader sedan även besökte allsvenska Umeå IK, men valet föll ändå på Kvarnsveden.
– Jag har väldigt svårt att spela i lag som jag inte har någon känsla för. Här har jag verkligen känsla, så det ska bli riktigt spännande och kul att dra i gång.

Du kliver ändå ned en division. Hur känns det?
– Jag tänker inte på att jag kliver ned en division, utan mer på satsningen att man vill uppåt. Att man strävar efter att bli bättre och ta klivet upp. Då känner jag att det spelar mindre roll vilken division det är, även om jag självklart inte hade spelat i division 2.

Olle Davidsson:
– För oss är det ju en kanonförstärkning. Nu får vi en ”Il generale” känns det som. Vi känner att vi kan bygga ett fantastiskt bra lag runt Petra nu i år.
Kontraktet med Larsson är skrivet över två säsonger, och är en del i det som ska göra att Kvarnsveden ska ta nästa steg framåt.
– Utan att direkt säga att vi kommer att ha det som målsättning, men nästa steg ska ju tas. Att gå ut och säga att vi ska göra det nu är kanske det farligaste du kan göra. Men vi tänker långsiktigt nu och känner att vi har något bra på gång, säger Olle Davidsson.

Kristian Bågefeldt/DT