Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden vände till 4–3

Efter en kvart såg det ut som om Syrianska Kerburan skulle få revansch mot Kvarnsveden för 1–5-förlusten på hemmaplan.
Men efter underläge med 0–3 efter 16 minuter tog Kvarnsveden över matchen och vann till slut med 4–3.

Björn Jonasson var avstängd och därför fick Kvarnsveden ställa upp med ett nytt mittbackspar, ett par som inte var bekväma med varandra i början av matchen.
Där finns en av förklaringarna att Syrianska alltför enkelt kunde ta ledningen med 3–0 efter en kvart.
– Men sedan hittade de varandra. Det var inte den enda förklaringen till att det stod 0–3, vårt försvarsspel i sin helhet var inte det som vi hade gjort upp om, säger KIK-tränaren Bengt Ottosson.

Kvarnsveden gav inte upp för att det stod 0–3 och efter tjugo minuter tog man över matchen när Ahmet Abic och Andreas Hedlund dominerade mittfältet. Fyra minuter före paus kunde också Abic reducera till 1–3.
– Vi kände oss inte slagna när vi gick till pausvilan. Trodde faktiskt på att vi skulle vända på det här, säger Bengt Ottosson.
Syrianska Kerburan verkade krokna i andra halvlek. De spelare som valsat runt med hemmaförsvaret i första halvlek försvann helt.
Andra halvleken dominerades stort av Kvarnsveden till en början och när det drog ihop sig till avslut fanns många KIK:are inom straffområdet. Då kunde Per Fyhr snyggt nicka in 2–3 och efter ett stolpskott var Simon Stenberg framme och dundrade returen i mål.

Då vaknade motståndarna, men Kvarnsveden hade fått segervittring och på en av chanserna kunde Andreas Hedlund göra 4–3 efter bra förarbete av Johan Norström.
– Vi bestämde oss för att inte nöja oss med 3–3 utan jobbade för ett segermål och till slut kom det, konstaterar Bengt Ottosson.
En kämpamatch av Kvarnsveden där mittfältsduon Ahmet Abic och Andreas Hedlund låg bakom mycket, men anfallaren Per Fyhrs jobb var också värdefullt för att det skulle bli tre poäng.

Sven-Erik Karlsson

Kvarnsveden-Syrianska Kerburan 4-3 (1-3)