Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden vann över Mallbacken

Kvarnsvedens damer lyckades besegra allsvenska Mallbacken med 5–4 efter straffar i den tredje omgången av Svenska cupen.

En gedigen insats rakt igenom, speciellt försvarsmässigt.

– Vi gjorde en jätteinsats, säger en glad tränare Björn Lindén.

– Vi har kryssat de tre tidigare träningsmatcherna mot Mallbacken och nyckeln till den här segern var att hålla tätt. Vi pratade också om att våga spela in på det centrala mittfältet och det tycker jag tjejerna gjorde bra.

– De 120 minuter vi gjorde i dag är nog säsongens bästa, fortsätter Björn Lindén.

Inledningskvarten av första halvlek var det dock mycket Mallbacken, utan att de för den skull skapade några heta chanser. Men ju längre halvleken förflöt ju mer lyfte Kvarnsveden upp spelet, men även hemmalaget hade svårt att få till något av värde framåt.

Sammantaget en jämn halvlek där få chanser skapades och det var mest ställningskrig.

I andra halvlek öppnade spelet upp sig och båda lagen satsade mer framåt.

Kvarnsveden skapade två bra chanser första tio minuterna, men det var Mallbacken som skulle ta ledningen efter en knapp kvart. En snabb omställning på vänsterkanten med ett fint inlägg som Linda Wallin stötte in.

Det skulle dröja till tolv minuter före slutsignalen innan Kvarnsveden hittade rätt. En fin djupledsboll av Jennifer Jonasson friställde Lisa Philbin som rundade målvakten och behärskat rullade in kvitteringen 1–1.

Sista tio minuterna av ordinarie tid var det i stort sett spel mot ett mål. Kvarnsveden radade upp chanser och hade ett massivt tryck, men något segermål blev det aldrig.

Förlängningens båda kvartar var spelmässigt jämna, även om Kvarnsveden hade ett par fler lägen till ett 2–1-mål. Men det ville sig inte och matchen gick till straffar.

Där satte Kvarnsveden sina fyra på ett säkert sätt, medan Mallbacken hittade rätt bara tre gånger av fem.

– Nu får vi vänta till i mars på den fjärde omgången, men det ska bli kul att få en tävlingsmatch redan då, säger Björn Lindén.

Kvarnsvedens Samantha Huecker, i blått, på frammarsch i cupmatchen mot allsvenskan Mallbacken.

Målen: 0–1 Linda Wallin (58), 1–1 Lisa Philbin (78).

Avgörande straff: Sofie Wikström.

Domare: Josefin Aronsson, Hedemora.

Publik: 125.

Kvarnsveden: Angelica Bengtsson – Hannah Grytegård, Denise Sundberg, Marie Salander, Samantha Huecker – Fredrika Eriksson, Jennifer Jonasson, Hanne Gråhns, Lisa Lind (73) – Lisa Philbin (117), Elin Danielsson (112). Ersättare: Lovisa Lennartsson (73), Sofie Wikström (112), Mikaela Hermansson (117), Sofia Lagerström, Camilla Larsson, Beatrice Gärds, Carro Hermansson.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se