Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden vann på övertid

Kvarnsvedens herrar har fått den goda vanan att besegra topplagen. På lördagen var det Huddinge som besegrades med 3–2 (1–0).

Slutminuterna blev dramatiska. Huddinge kvitterade till 2–2 i 90:e minuten, men ändå hann Per Fyhr med att göra ett segermål på stopptid.

Huddinge tog kommandot från start, men det gällde bara bollinnehavet. Avslutningarna var inte bra och de få gånger chanserna uppenbarade sig var KIK-målvakten Tom Jansson på sin vakt.

Kvarnsveden var effektivare och efter 28 minuter kom ledningsmålet genom Per Fyhr. Andra halvleken såg likadan ut. Hemmadominans i spelet, men ineffektivt framåt.

– Det blev en het match med mycket närkamper, sammanfattar KIK-tränaren Bengt Ottosson.

Tolv minuter in i andra halvlek kvitterade Huddinge, men ett effektivare Kvarnsveden återtog ledningen 21 minuter senare. Per Fyhr blev fälld i ett genombrottsförsök och den följande straffen satte Pontus Hindrikes i mål. I den 90:e minuten kom Huddinges andra kvittering, men hemmaspelarna som jagar serieseger ville ha tre poäng.

– Och det gav oss en kontringschans och den tog vi, konstaterar Bengt Ottosson.

KIK kontrade tre mot två med Per Fyhr som bollförare. Alla väntade en passning från honom, men Fyhr drog iväg ett långskott mitt i krysset.

Kvarnsveden verkar ha hittat den stabilitet som saknades i början av serien. Dessutom verkar Per Fyhr ha kommit igång på allvar.

– Hela laget visar stabilitet, men det är klart gör man två mål och fixar en straff måste man förstås plussa för Per Fyhr, säger Bengt Ottosson.

Mål: 0–1 Per Fyhr (28), 1–1 Joel Johansson (57), 1–2 Pontus Hindrikes, straff (76), 2–2 Sebastian Senatore (90), 2–3 Per Fyhr (90+1).

Domare: Niclas Ivarsson, Stockholm.

Publik: 117.

Sven-Erik Karlsson