Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden vidare efter straffar

– Vi har kryssat de tre tidigare träningsmatcherna mot Mallbacken och nyckeln till den här segern var att hålla tätt. Vi pratade också om att våga spela in på det centrala mittfältet och det tycker jag tjejerna gjorde bra.
– De 120 minuter vi gjorde i dag är nog säsongens bästa, fortsätter Lindén.

Inledningskvarten av första halvlek var det dock mycket Mallbacken utan att de för den skull skapade några heta chanser. Men ju längre halvleken förflöt ju mer lyfte Kvarnsveden upp spelet, men även KIK hade svårt att få till något av värde framåt.
Sammantaget en jämn halvlek där få chanser skapades och det var mest ställningskrig.
Men i andra halvlek öppnade spelet upp sig och båda lagen satsade mer framåt och KIK skapade två bra chanser första tio minuterna, men det var Mallbacken som skulle ta ledningen efter en knapp kvart. En snabb omställning på vänsterkanten med ett fint inlägg som Linda Wallin stötte in.

Det skulle dröja till 12 minuter kvar innan Kvarnsveden hittade rätt, en fin djupledsboll av Jennifer Jonasson friställde Lisa Philbin som rundade målvakten och rullade behärskat in kvitteringen till 1–1.
Sista tio minuterna av ordinarie tid var det i stort sett spel mot ett mål. KIK radade upp chanser och hade ett massivt tryck, men något segermål blev det aldrig under ordinarie tid.
Förlängningens båda kvartar var det spelmässigt jämnt, även om Kvarnsveden hade ett par fler lägen till ett 2–1-mål. Men det ville sig inte och matchen gick till straffar, där KIK satte alla sina fyra på ett säkert sätt, medan Mallbacken hittade rätt bara tre gånger av fem.
– Nu får vi vänta till i mars på den fjärde omgången, men det ska bli kul att få en tävlingsmatch redan då, säger Björn Lindén.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se