Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden vidare i Svenska cupen utan att imponera – Hermansson tvåmålsskytt

Kvarnsveden besegrade Bele Barkarby med 3–0 i den tredje omgången av Svenska cupen efter två mål av Michaela Hermansson.
– En slästruken historia, men skönt att vi vann och höll nollan, säger KIK-tränaren Jonas Björkgren.

Annons

Allsvenska Kvarnsveden slog i förrra omgången ut division 1-laget Ornäs och var förstås storfavorit även i mötet med Bele Barkarby, seriekollega med Ornäs i division 1.

Seger blev det också för Kvarnsveden men det var utan att på något sätt glänsa som laget tog sig vidare i cupen.

– Många hade kanske räknat med betydligt fler mål från vår sida och det saknades verkligen inte chanser. Det var missad straff, fler missade frilägen och en provkarta av missade chanser.

Knappt halvvägs in på den första halvleken kunde Tabitha Chawinga ge Kvarnsveden ledningen och i halvlekens sista minut kom 2–0-målet för gästerna.

– Det var "Mickan" (Hermansson) som skruvade in en hörna, som målvakten nog var på med fingrarna innan det gick i mål.

Och i mitten av andra halvlek slog Hermansson – den 26-åriga backen – till med ett välplacerat skott som gav Kvarnsveden 3–0.

Bud på ytterligare mål fanns för Kvarnsveden, bland annat så brände Johanna Axfeldt i slutet av matchen.

I Kvarnsveden saknades Julia Roddar på grund av sjukdom och Adelaide Gay, Sarah Elnicky, Elizabeth Addo och Marie Salander satt på bänken.

Elnicky kom dock in sista 20 minuterna.

– Det som var skönt med den här segern är att vi nu är garanterade en cupmatch i februari. Det är välkommet med en tävlingsmatch då under försäsongen, säger Jonas Björkgren.

Matchfakta

Bele Barkarby–Kvarnsveden

0–3 (0–2)

Målen: 0–1 Tabitha Chawinga, 0–2, 0–3 Michaela Hermansson.

SE ÄVEN: KIK:s spelarblogg och skador och rehabilitering