Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden vinnare av Gothia Cup

– Det här är nästan som att vinna VM för klubblag, tyckte Kvarnsvedens tränare Peter Samuelsson när spelare och ledare jublande fick åka i öppen buss efter Avenyn i Göteborg. Det var en av belöningarna efter att KIK:s F15-lag vunnit finalen i Gothia Cup med 2–1 (1–1) mot Boo FF.

– Vi har haft i bakhuvudet att vinna Gothia Cup och hade bokat för att det skulle bli final, avslöjar Peter Samuelsson.

Det kunde ha tagit slut redan på fredagskvällen när det behövdes ett straffavgörande i semifinalen mot Vasalund för att nå finalen.

– Faktum är att vi gjort bara en bra match. Det var mot Tyresö i åttondelsfinalen. I de övriga matcherna har det varit mer kamp än bra spel och det var urviljan som till slut gav oss segern.

Kvarnsveden kom i underläge redan efter dryga fyra minuter. Sedan dröjde det till den 23:e minuten innan kvitteringen kom, varpå följde en halvlek med mest kamp. Sju minuter före slutet bröt det stora jublet ut när Lovisa Lennartsson avgjorde med sitt 2–1-mål.

Lovisa var för övrigt klassens skyttedrottning med 14 mål. Finalens andra målskytt, Lova Lundin, gjorde nio mål.

Alla finaler spelades på Gothia Arena som byggts upp på Heden. Gamla Ullevi var upptaget av dam-EM och Nya Ullevi av en popkonsert.

Finalerna direktsändes också i TV (Viasat) och efter varje final fick segrarna åka i öppen buss nedför Avenyn.

– Vilken grej och gissa om vi vrålade, säger Peter Samuelsson.

Och det var inte slut med det.

– Nu skall vi till en restaurang och äta en segermiddag och i kväll blir det Liseberg.

Segervissa KIK-spelare hade ju siktat in sig på seger och därför inte tänkt åka hem till Borlänge förrän på söndagen.

– Det här är otroligt att lilla Kvarnsveden är bäst när vi ställts mot bara lag som har större upptagningsområden än vi, säger Peter Samuelsson.

Mål: 1–0 Hanna Snarberg (5), 1–1 Lova Lundin (24), 1–2 Lovisa Lennartsson (53).

Sven-Erik Karlsson