Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvartett lämnar Falun för Hässelby

Fyra friidrottare lämnar Falu IK för Hässelby SK.
Då beklagar tränaren Björn Lindgren utvecklingen i Falun.
– Det finns inte resurser för att bedriva elitverksamhet här, säger Lindgren.

Annons

Mikaela Johannesson, Emma Jansson, Elin Eriksson och Elias Amado är kvartetten som från och med 15 november kommer att tävla för Hässelby, en av landets största och mest framgångsrika friidrottsklubbar.
Friidrottarna kommer dock att bo kvar och träna i Falun, under fortsatt ledning av Björn Lindgren.
– Men jag kommer även att fortsätta att träna min andra grupp i Falu IK, säger han.

Så det här innebär att du kommer att verka i både Falu IK och Hässelby SK?
– Ja, och jag ser det som enbart positivt. Det är ju som tränare jag vill hålla på.

När kom det erbjudandet?
– För tre veckor sedan och jag har verkligen tänkt igenom det noga. Det känns kul att jag får ”cred” för det jag håller på med och att Hässelby tror att jag kan tillföra något.

För de aktiva innebär förstås klubbytet till Hässelby förbättrade möjligheter i deras i strävan mot den absoluta Sverige-toppen.
– De aktiva får helt andra förutsättningar i Hässelby, både ekonomiskt och när det gäller stöttningen i övrigt. Det är tufft att bedriva elitverksamhet i Falun, det är väldigt svårt att få sponsorer, framför allt nu när skid-VM tar det mesta, säger Björn Lindgren.

I Hässelby SK finns sedan ett år landslagstjejen Elin Moraiti, fostrad i Falu IK under Lindgrens ledning.

Dessutom är sedan tidigare fem aktiva i Hässelby, Mat-tias Jons, Mats Olsson, Andreas Andersson, Olof Hans-son och Lena Eliasson (landslagsorienteraren som i friidrott tävlar för stockholmsklubben) bosatta i Falun.

Thomas Lind/DT