Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna misstänks för förskingring

En kvinna anställd på ett mindre företag i Smedjebacken misstänks för förskingring och urkundsförfalskning. Kvinnan, som själv nekar till brott, misstänks ha förfalskat återköpskvitton och på så sätt stulit över tio tusen kronor.

Kvinnan, som är i 20-års åldern, förnekar brott. Enligt kammaråklagare Eva-Lena Jansson har kvinnan vid 27 tillfällen gjort falska återköp. Genom återköpen har så kvinnan stulit 10 261 kronor av företaget.
Återköp som aldrig förekommit. I stället har pengarna vid de 27 tillfällena förskingrats.

Förfalskningen av kvittona, som nu rubriceras som urkundsförfalskning, har pågått från slutet av augusti till slutet av oktober 2011.
Genom att hon ansvarat för kassan har kvinnan kunnat förskingra pengarna under så många tillfällen. Förfalskningen av kvittona menar åklagaren har inneburit fara för att brott inte skulle kunna ledas till bevis.
Som bevis för brottet har åklagare tagit kvittorullar och kassakvitton. Åklagaren vill också visa, genom vittnesförhör med utredande polis, att de varor som ”återköpts” sedan aldrig återsålts.


Christer Nyman
christer.nyman@daladem.se