Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnlig mötesplats har öppnat i Borlänge

En mötesplats för Borlänges kvinnor har öppnats på Sveatorget. Åtta av Borlänges ledande kvinnliga politiker var med och klippte band och pratade om vikten av en mötesplats där kvinnor i olika åldrar, med olika ursprung och erfarenheter kan mötas och samtala.

Internationella Kvinnoföreningen och ABF i Borlänge invigde en ny mötesplats för Borlänges kvinnor lördagen den 5 september. Lokalen finns mitt på Sveatorget och åtta av Borlänges ledande kvinnliga politiker var med och klippte band och pratade om vikten av en mötesplats där kvinnor i olika åldrar, med olika ursprung och erfarenheter kan mötas och samtala.

Under hösten kommer det att ordnas språkcafé, seminarier, studiecirklar, workshops, boksläpp, modevisningar, hantverksdagar med mera, allt med hänsyn taget till coronarestriktioner förstås.

Till mötesplatsen kan man komma måndag till och med torsdag klockan 10 - 14. I september kommer en föreläsningsserie på kvällstid att starta. Alla Borlänges kvinnor är välkomna att komma hit, ta en fika, läsa en bok, samtala och trivas.

– Vi vill att kvinnorna ska ha en möjlighet att träffas istället för att sitta hemma ensamma, berättar Silva Ibrahim, verksamhetsledare.

– Mötesplatsen kommer att vara en fristad där man kan prata om saker nära oss. Vi kommer att prata mycket om kvinnors rättigheter och om jämställdhet, säger Annakari Berglund, ordförande.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips