Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan har brister i sin arbetsmiljö

En psykosocial ­utredning med åtgärds­lista har gjorts för att förbättra arbetsmiljön för personal som ­arbetar inom Mora församling.

Enligt en bilaga från protokollet till ­senaste kyrkorådet framgår att det fort­farande före­ligger övergripande brister. Det som inte fungerar är saknaden av en med­veten gemensam värdegrund, brister i konflikthantering samt otydliga beslutsvägar.

Dessutom finns det brister i kommunikationen mellan enskilda personer och mellan församlingens olika verksamhetsgrupper.
Förklaringen till att vissa åtgärder inte genomförts enligt utredningens intentioner kan vara brister i ledningsfunktionen.
Det har inte kunnat avhjälpas trots de olika försök, byten och uppbackning av ledningsfunktionen som ­tidigare vidtagits av kyrkorådet.
En åtgärdslista för att komma tillrätta med de akuta problemen innehåller cirka 15-talet punkter.

Kyrkorådet beslutade vid senaste samma att vikarierande komministern Peter Larsson ska få ett förlängt vikariat till den 31 oktober.
Han ska slutföra arbetet med att ta fram konkreta och detaljerade förslag till åtgärder för att komma tillrätta bristerna i arbets­miljön.
Ordförande i kyrkofullmäktige, Nils Uhlén, som undertecknat beredningens förslag till kyrkorådet, vill inte göra någon kommentar i ärendet.

Hans Olander/DT