Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

L.A Guns från Los Angeles avslutar sin Europaturné i Sverige

/

Annons

LA Guns avslutar sin Europaturné med tre spelningar i Sverige, först ut är Borlänge och S2 i kväll. Glam utlovas, med ett band som var med och startade den speciella rockgenren i Los Angeles i början av 80-talet.

- Det ska bli jätteroligt, vi gillar verkligen Sverige och har varit här flera gånger förut. Detta säger bandets trummis, Steven Riley, som varit med ända sedan turnén för den självbetitlade debuten som kom ut 1988.
Men för Borlänge är det första gången LA Guns är på besök.
- Vi vet ingenting om Borlänge, (eller ”Borlanche” som han uttalar det) men vi ser fram emot att få komma dit!

Dispyt

LA Guns var med och startade glamrocken i Los Angeles på 80-talet, men på senare tid har de blivit mer kända för dispyten med gamla gitarristen Tracii Guns än för sin musik.

Kan du berätta om problemen med Tracii Guns?
- Han lämnade oss mitt under inspelningen av en skiva, detta ledde till att världsturnén med Alice Cooper blev inställd för vår del. Man kan tycka att det var illa nog, men några år senare bestämde han sig för att starta ett eget LA Guns, ett band som han ju faktiskt lämnat! Förvirringen har varit total de senaste två åren, folk som kommer och ser hans spelningar tror att de ska få se oss och blir besvikna. Han måste ge upp snart.

Hur länge kommer ni spela tror du?
- Tills vi dör! Jag och Phil (Lewis, sångare i bandet) har spelat ihop så länge, redan innan LA Guns. Vi är goda vänner, så vi vill fortsätta så länge vi kan. Nästa år ska vi turnera i Japan, Australien och Sydamerika, men först ska vi spela in fyra-fem låtar kring jul som ska ut på iTunes.

Det är ju inte alla äldre band som anammar nymodigheter som iTunes?
- Distributionen av musik har verkligen förändrats sedan vi började, det är så himla krångligt nu med skivbolagen, så Internet är framtiden. Vi vill ju nå ut till så många som möjligt och på Internet kan man kommunicera med hela världen.

Steve Riley har spelat trummor ända sedan han var sex år, drömmen var aldrig att bli rockstjärna utan att helt enkelt kunna livnära sig på musiken. I dag, med en karriär lika lång som min livslängd, verkar det som att han har lyckats. I kväll kan ni få se ett stycke rockhistoria i Borlänge.
MÄRIT RÖNNOLS

Mer läsning

Annons