Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Lägg blåljus under samma tak”

Utred hur landstingets ambulansverksamhet kan samutnyttja lokaler med räddningstjänsten, yrkar Agneta Ångsås, C-landstingsfullmäktige.

I dag brottas både Räddningstjänsten Dalamitt, kommunerna och Landstinget Dalarna med att få ekonomin att gå ihop. Räddningsstationens lokaler i Falun är för stora samtidigt som landstinget planerar att bygga nytt för ambulansverksamheten.

Genom att flytta in ambulansen till räddningsstationen i Falun och därmed samutnyttja lokaler för ambulans och räddningstjänst så skulle man använda resurserna på ett bättre sätt.
I annat fall kommer Falu kommun att få lokaler över som är svåra att hyra ut då räddningstjänstens verksamhet, liksom ambulansverksamheten, kräver ett skalskydd med låsta dörrar. Dessutom skulle utryckningsvägarna vara bättre för ambulansen vid nuvarande räddningsstation vid Lugnetleden än intill Falu lasarett.

På andra håll i landet finns liknande lösningar som gett lyckat resultat.
” I Centerpartiet vill vi samverka för att hushålla med skattebetalarnas pengar och kunna behålla en god trygghet”, säger Agneta Ängsås som vill att det utreds hur räddningstjänsten och ambulansverksamheten kan samutnyttjas.

Kristina Vahlberg
kristina.vahlberg@daladem.se