Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar Dalkurd – skriver på för Brage

Han har varit en viktig pjäs på vänsterkanten i den gångna säsongens Dalkurd.
Nu byter Linus Bolin klubbadress – till värsta konkurrenten Brage.

– Det kommer säkert bli klart i veckan, säger han.
Det blev bara en säsong i Dalkurd för Linus Bolin.
För även om inga papper ännu är påskrivna, avslöjar den 29-årige vänsterbacken att han bestämt sig för att fortsätta karriären hos lokalrivalen Brage.
– Det känns konstigt, just när det är grannklubben. Men man har växt upp med Brage och det har alltid varit Dalarnas klubb nummer 1 och det finns rika traditioner. Jag har alltid sagt att innan jag lägger av, så ska jag någon gång ha representerat Brage, säger Bolin.

Han håller med om att övergången blir extra känslig, nu när klubbarna blir både lokal- och seriekonkurrenter.
– Det är inget man hade önskat. Allt från materialare till fans har uppträtt väldigt schysst mot mig nu och ja... det blir spännande att se hur det här kommer arta sig, speciellt derbyt som kommer.
– Dalkurd har skött allting väldigt schysst och jag har trivts väldigt bra. Vissa säger att man skjuter sig själv i foten, men man måste tänka i ett längre perspektiv. Jag fyller 30 nästa år och jag blir klar med min utbildning. Det är det som väger in.
Det han syftar till är den sports management-utbildning som han tar examen i till sommaren.
– Brage har ett bra samarbete med näringslivet och det blir ganska perfekt, med tanke på att jag blir klar i juni. Marknaden är inte jättestor för just min utbildning, så det blir en väldigt bra kontakt. Har man en kommitté bakom sig så underlättar det väl lite grann.

Linus Bolin berättar att Brage tog kontakt ganska omgående efter att säsongen med Dalkurd var slut.
– Jag gick väl in ganska skeptisk, men sedan hade jag ett riktigt bra möte med Brage. Det de sa var riktigt intressant. Den största prioriteten just nu är kanske hur det blir vid sidan av fotbollen.

Kristian Bågefeldt/DT