Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämplighetstesta politiker...

... Börja med riksdagsledamöter och ministrar, sedan landsting och kommun. Test av grundkunskaper om demokrati, test av graden av självkännedom, ansvar, kommunikationsförmåga, verklighetsuppfattning m.fl.

Alla som väljs in vid varje val testas för att kolla om de är ok, om inte får de söka annat jobb, de som är ok får jobbet, inget extra lönepåslag behövs.

Inget avgångsvederlag till de som inte klarar testerna, får stå på tillväxt och komma igen. Sedan får nästa namn på valsedeln testas osv...

Krafter vill höja pensionsåldern till närmare 70 år men att riksdagsledamöter och ministrar då ska kunna gå i pension redan efter 50 års ålder, rejält ansvarslöst, kallas för stöld! Personer med sådana och liknande farliga syften, passar inte som politiker, behöver synas i lämplighetstester och utgallras i tid.

Gunnar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel