Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsmålvakt stoppade Faluns offensiv

Falun åkte på en snöplig uddamålsförlust borta mot Iksu. Domarna hamnade i fokus efter första perioden som hemmalaget vann med 2–0. 

– Vi spelar mot sju motståndare i första perioden. Domarinsatsen var horribel, säger Faluns tränare Peter Hinders.

umeå
Falun fick en tuff match borta mot tabelltrean Iksu. Hemmalaget tog en stabil 2–0-ledning i den första perioden men Faluns tränare Peter Hinders var ändå nöjd med sitt eget lags insats. Mer irriterad var han på domarinsatsen.
– Jag förstår inte hur man kan sätta in två domare i matchen som är kompisar med deras tränare på sidan av innebandyn. Dom går ut på krogen tillsammans och nu ska dom försöka göra en rättvis insats, det funkar ju inte.

Trots det motiga läget kom Falun in i matchen och reducerade i andra perioden. Med drygt tre minuter kvar av perioden drog Iksu ifrån igen och höll två måls avstånd inför sista perioden. Matchen var tillknäppt och bjöd inte på någon offensiv innebandy.
– Men det var jämnt och det blev chanser åt båda hållen.
I sista perioden kom Faluns chanser. Förutom en missad straff av Elin Björkman, kunde man reducera med tre minuter kvar genom Melinda Folmerz. Trots ett visst tryck på slutet kom man inte närmare och förlusten var ett faktum. Falun hade chanser att sätta en kvittering men Iksus landslagsmålvakt Malin Marklund var bra matchen igenom.

– Vi var uppe och hotade på slutet men deras målvakt gör några bra räddningar. Men så spelar hon ju i landslaget av en anledning.
Trots förlusten är Peter Hinders nöjd med lagets spel.
– Vi står upp och gör en bra match överlag, vi förlorar den i första perioden.

Joakim MattssonIksu–Falun 3–2 (2–0,1–1,0–1)
Första perioden: 1–0 (4:32) Emma Hellberg (Susanne Ekblom), 2–0 (16:51) Victoria Wikström (Jenny Gustafsson).
Andra perioden: 2–1 (30:35) Elin Björkman (Johanna Holmbom), 3–1 (36:45) Emelie Wibron (Frida Norström).
Tredje perioden: 3–2 (57:02) Melinda Folmerz (Elin Björkman).
Utvisningar, Iksu: Susanne Ekblom 2, Karin Nygren 2, Jenny Gustafsson 2. Falun: Erika Andersson 2.
Domare: Thomas Jonsson, Umeå, Peter Poopuu, Täfteå.