Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långloppssatsning ska ge ett lyft

Falun- Borlänges längdskid­tjejer Sara Lindborg och Lina Korsgren har siktet inställt på både OS och VM.
Nu får duon chansen att också göra en seriös långloppssatsning.
– Det här är en jättebra möjlighet för oss, säger de två som nu ingår i det första renodlade långloppsteamet för enbart damer.

Lina Korsgren och Sara Lindborg har höga målsättningar och VM i Falun 2015 ingår i planerna. Vägen dit kan nu gå via en seriös satsning på långloppen i Ski Classic med SkiProAm.

Det är norske skidentusiasten Ole Jörgen Wold, som sedan länge bor i Sverige, som tillsammans med hustrun Runi och Olle Sjöström startat ett renodlat damlag.
– Damerna ska få chansen att få optimal service och inte riskera att hamna i skuggan av herrarna, säger Ole Jörgen och deklarerar att målet för laget är pallplatser i samtliga långlopp.
För Lina och Sara handlar det i vinter om en seriös långloppssatsning efter jul, med Vasaloppet och Tjej­vasan som huvudmål.
– Vi kommer att inleda säsongen med de traditionella tävlingarna och sedan handlar det om deltävlingarna i Ski Classic efter jul, säger Sara.

Sara och Lina kommer att fortsätta att tävla för Falun-Borlänge SK när det gäller traditionella tävlingar.
– När vi åker Vasaloppet och Tjejvasan kommer vi att åka SkiProAms rosa dräkt och åka för Team SkiProAm/Falun-Borlängs SK, förklarar Lina.
– Det här ger oss en möjlighet att åka lopp som vi annars inte skulle ha en möjlighet att få köra.
– Vi ser Ski Classics cup som en jättebra chans att få erfarenheter och med ett lag i ryggen också en chans i långloppen, säger Sara.
Det enda som kan fälla långloppssatsningen i vinter är en OS-biljett.

Nisse Schmidt/DT