Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långloppssatsning ska ge ett lyft

Falun- Borlänges längdskid­tjejer Sara Lindborg och Lina Korsgren har siktet inställt på både OS och VM.
Nu får duon chansen att också göra en seriös långloppssatsning.
– Det här är en jättebra möjlighet för oss, säger de två som nu ingår i det första renodlade långloppsteamet för enbart damer.

Annons

Lina Korsgren och Sara Lindborg har höga målsättningar och VM i Falun 2015 ingår i planerna. Vägen dit kan nu gå via en seriös satsning på långloppen i Ski Classic med SkiProAm.

Det är norske skidentusiasten Ole Jörgen Wold, som sedan länge bor i Sverige, som tillsammans med hustrun Runi och Olle Sjöström startat ett renodlat damlag.
– Damerna ska få chansen att få optimal service och inte riskera att hamna i skuggan av herrarna, säger Ole Jörgen och deklarerar att målet för laget är pallplatser i samtliga långlopp.
För Lina och Sara handlar det i vinter om en seriös långloppssatsning efter jul, med Vasaloppet och Tjej­vasan som huvudmål.
– Vi kommer att inleda säsongen med de traditionella tävlingarna och sedan handlar det om deltävlingarna i Ski Classic efter jul, säger Sara.

Sara och Lina kommer att fortsätta att tävla för Falun-Borlänge SK när det gäller traditionella tävlingar.
– När vi åker Vasaloppet och Tjejvasan kommer vi att åka SkiProAms rosa dräkt och åka för Team SkiProAm/Falun-Borlängs SK, förklarar Lina.
– Det här ger oss en möjlighet att åka lopp som vi annars inte skulle ha en möjlighet att få köra.
– Vi ser Ski Classics cup som en jättebra chans att få erfarenheter och med ett lag i ryggen också en chans i långloppen, säger Sara.
Det enda som kan fälla långloppssatsningen i vinter är en OS-biljett.

Nisse Schmidt/DT