Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsstyrelsen avlivade familjens katter

DD har tidigare berättat om Tord Haglunds ilska över att länsstyrelsen omhändertog familjens katter fastän han ansåg att katterna mådde bra.
Nu har länsstyrelsen avlivat två av katterna.

Polisen omhändertog familj­ens katter på grund av att det vistades för många katter i huset, men katterna verkade under omständigheterna må bra.
– Varför omhändertar man våra katter om de mår bra, det förstår jag inte, sa Tord Haglund till DD när katterna omhändertogs tidigare under sommaren.
Nu har två kattungar avlivats och familjen tycker detta känns tråkigt. En tredje katt har även dött under Länsstyrelsens omhändertagande, den har insjuknat. Familjen fick inte reda på att katterna eventuellt skulle avlivas utan fick nyheten efter att det skett.
– Vi pratade med polisen och de berättade att två kattungar har blivit avlivade. En tredje katt ska tydligen ha insjuknat. Det här känns inte alls roligt, säger Angelica Haglund, dottern i familjen.
Polisen ska ha anklagat familjen för att ha vanvårdat katterna och att djuren inte mådde bra i hemmet, något som Angelica Haglund säger inte stämmer.
– Polisen har låtit väldigt spydiga när de pratat med oss och sa att katterna inte mådde bra när de omhändertogs, det stämmer inte. De från länsstyrelsen har också sagt att katterna inte mådde bra när de omhändertogs, men man märker ju om ens katt mår dåligt, och det gjorde inte våra katter, säger Angelica Haglund.
Att husdjur avlivas efter ett omhändertagande är relativt vanligt om djuret inte mår bra. Familjen Haglund anser dock att deras katt var på bättringsvägen, och att ingen av de resterande katterna som omhändertogs mådde dåligt. Det verkar finnas en möjlighet för familjen att få några av katterna tillbaka, men när det sker vet man inte ännu.

Emma Andersson
emma.andersson@daladem.se