Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larz Kristerz får i gång festen

Säga vad man vill om Larz Kristerz musik och om deras lustiga scenkostymer.
En sak är säker, de är fenomenala på att få igång sin publik.

Jesuz 2013 år - tuta
Vad: Krogshow med Larz Kristerz
Var: Klockargården, Tällberg
När: Premiär 22/11
Publik: Fullsatt
Betyg: 4

Larz Kristerz nya krogshow, deras tredje i ordningen, gör ingen som gillar älvdalspojkarna besviken. Vi får det vi vant oss av Larz Kristerz; tokiga upptåg, värme och svängig musik.

Titeln "Jesuz 2013 år - tuta" (rolig titel faktiskt) säger ganska mycket om showen. Det är folklig/bonnig/opretentiös underhållning och det handlar en del om kristendomen och julen. Självaste "Jesuz", gestaltad av Erik Morell, mer känd som Billy Opel, finns med lite då och då och raggar på tjejer i personalen, eldar upp publiken, kommer upp scenen med mera. Det är ett bra inslag i showen, Billy Opel och Larz Kristerz passar varann som handen i handsken. Framför allt är videon i inledningen av showen kul.

I jämförelse med förra årets show är det färre sketcher i år. Förutom inledningen på andra akten, där Peter Larsson styr sina bandkamrater likt marionettdockor i ett annorlunda julspel och får publiken att gapskratta, så ligger humorn mer i kortare mellansnack detta år. Ibland är mellansnacken avslappnat mysroliga, ibland går de en aning på tomgång.

Men främst bygger showen på musik, och precis som jag skrev efter showen förra året; det är lätt att glömma att Larz Kristerz faktiskt är ett riktigt kompetent band. Oavsett om de gör rock´n´roll-cover av Chuck Berry, Älvdals-variant av "You raise med up" eller deras egen storhit "Carina" så finns det alltid ett genuint sväng.
Det, tillsammans med den opretentiösa värmen, gör att krogshowen blir lyckad.

Mot slutet av kvällen, efter kalvfiléer, snapsar och gigantiska dessertbord, står delar av publiken upp bland borden och dansar och jublar.
Som sagt, Larz Kristerz är fenomenala på att få igång sin publik,

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se