Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs Skorstensjul för barnen i advent

Skorstensjul av Mårten Sandén och Lina Bodén har många bottnar, den går att läsa både för små och stora barn.

Annons

Skorstensjul heter årets adventsbok från bokförlaget Rabén & Sjögren. För några år sedan började förlaget att ge ut adventsböcker, fina läsvärda, rikt Illustrerade böcker med en saga om dagen, 24 stycken fram till julafton.

I Skorstensjul träffar vi Stella, Mago och Issa, de är på jakt efter Magos pappa som har lovat att de ska få flytta hem till honom i Afrika.

Första adventsboken Jul i Stora skogen kom 2012 med text av Ulf Stark och bilder av Eva Eriksson – de båda har gett ut flera böcker från Stora Skogen - alla har chans att bli riktiga klassiker.

Tro på Tomten kom 2013, den skrevs av Lotta Olsson med bilder av Benjamin Shaud, och förra årets bok hette God jul lilla Lök av Frida Nilsson. Kvaliteten på adventsböckerna har varit mycket hög.

Skorstensjul har skrivits av Mårten Sandén och illustrerats av Lina Bodén. Mårten Sandén har tidigare skrivit ett trettiotal böcker för barn och ungdomar, han har även skrivit deckare för barn.

Skorstensjul tar sin början med att de tre barnen stiger av tåget på Stockholms central, de har rymt från ett barnhem, Mago går iväg för att posta ett brev till sin pappa och sedan fortsätter sagan. Den har många bottnar, den går att läsa både för små och stora barn. Det är lite mystiskt – och lite Dickens, det är finstämt och vackert. Och alldeles lagom långa kapitel, ingen förälder kan skylla på tidsbrist.

Jag vill varmt rekommendera årets Adventsbok Skorstensjul – mycket bättre att läsa en saga tillsammans varje dag i stället för att köpa någon av alla underliga adventskalendrar som finns i affärerna så här års.

Annons