Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsplattorna blir kvar

Läsplattornas åtta månaders testperiod upphörde den 1 oktober. I måndagens kommunfullmäktige beslutades att läsplattorna blir kvar och att även presidiet får en varsin läsplatta.

Annons

Som väntat klubbades det igenom att ledamöterna i kommunstyrelsen får behålla sina 22 läsplattor. Även presidiet, kommunfullmäktiges ordförande och de två vice ordföranden får varsin läsplatta.

Eftersom en av de tre redan sitter i kommunstyrelsen blir det i praktiken två läsplattor till. Förutom 175 000 kronor per år blir det ytterligare 20 000 kronor per år för de två tillkommande läsplattorna.
Kristdemokraterna och kommunpartiet reserverade sig.
– Vi sa nej till att presidiet skulle få läsplattor, om vi inte vidtar åtgärder riskerar vi att gå back nästa år. 20 000 kronor extra kanske inte är så mycket men i det stora hela vi ska inte bortse från dom små summorna, säger Torsten Larsson (KD).
Kommunpartiets förslag var att ta tillbaka alla läsplattor och gå tillbaka till pappersutskick.

– Vi är absolut emot det på grund av den ekonomiska situationen, det tillåter inte sån här lyx. Det här ger inte ett öre i förtjänst till kommunkassan, det är bara utgifter, vi behöver inkomster, säger Wahan Harutul, Kommunpartiet.

Berit Djuse/DT