Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasse tar över KIK- damerna

Nu är det helt klart att Kvarnsvedens damlag byter tränare.
Björn Lindén försvinner efter fyra år på posten och ersätts av Lasse Ericson.
– Jag gillar spelarnas attityd, säger Ericson.

Redan för två veckor sedan, efter säsongens sista match i Elitettan, kunde DT-sporten avslöja att mycket pekade på att Kvarnsveden nästa år skulle tränas av någon annan än Björn Lindén.
Nu är det också i stort sett klart att Lindéns ersättare på tränarposten i Kvarnsveden blir Lasse Ericson – en av Dalarnas mest meriterade fotbollstränare med tränaruppdrag i bland annat Djurgården, Jönköping Södra, Brage och Dalkurd på meritlistan.

Något kontrakt är ännu inte påskrivet, men parterna är i stort sett överens.
– Det är några små detaljer vi fortfarande pratar om, men det handlar inte om ekonomi. Målsättningen är att göra färdigt med Lasse den här veckan, säger Olle Davidsson, ordförande i Kvarnsveden.

Varför väljer ni Lasse?
– Vi har haft Björn i fyra säsonger och varit mycket nöjda. Nu vill vi ge tjejerna en kvalitativt bra fortsättning på tränarsidan och då känns Lasse som rätt person. Han ska kunna ta det här ett steg till.

Lasse Ericsons senaste uppdrag som klubbtränare var 2011 i Jönköping Södra i Superettan. De senaste två åren har han jobbat halvtid på fotbollsgymnasiet i Mora.
– Jag hade nästan börja fundera på att lägga av när det här med Kvarnsveden dök upp och jag känner mig fortfarande sugen på det här, säger Ericson.

Varför väljer du Kvarnsveden?
– Nu är inget i och för sig påskrivet än, men om det blir det, så gör jag det här för att det är ett lag med spelare som vill något, har ambitionen och har rätt attityd.

Thomas Lind/DT