Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil blockerade E16

En lastbil lastad med sågspån gick av vägen på fredagsmorgonen, i höjd med Bäckdalens återvinningsstation. Dragbilen blev kvar på körbanan, men släpet välte och blev liggande på sidan. E16 stängdes av under räddningsarbetet.

Det var vid sextiden på fredagsmorgonen som olyckan inträffade. Föraren hade lastat sågspån vid sågen i Rågsveden och var på väg till Hällefors med sin last. I höjd med återvinningsanläggningen fick han ett lätt sladd på ekipaget och försökte räta upp det.
– Jag försökte öka farten och på det viset få det hela på rätt kurs igen, men det gick inte, uppger föraren av lastbilen.

Släpet gick ut över asfaltkanten och när åter hjulen fick fäste välte släpet och blev liggande på sidan och blockerade en stor del av Europavägen.
– Jag är bara glad för att ingen människa kom till skada och att det inte fanns någon annan bil i närheten, konstaterar föraren.

Hela ekipaget blockerade till en början vägen, men efter att dragstången till släpet kapats av kunde dragbilen köras undan och polisen dirigera trafiken förbi olycksplatsen.
Sågspånet lastades av med en lastmaskin och strax före klockan 11.00 på förmiddagen var åter E16 öppen för trafik i båda riktningarna.

Sven Thomsen/DT