Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil och personbil i olycka på 66:an

Strax efter 13-tiden på måndagen inträffade en trafikolycka i Perhindersbo, strax norr om Söderbärke, längs riksväg 66.

Annons

Det var en lastbil och en personbil som var inblandade i olyckan på riksvägen. Lastbilens chaufför, som inte är hemmahörande i Sverige, klarade sig bra och var på benen strax efter olyckan. Men två av de tre personer som befann sig i personbilen fick föras till sjukhus, varav en enligt uppgift har allvarligare skador.
Exakt vad som orsakat olyckan vet man inte. Men lastbilen ska ha kommit söder i från och varit på väg åt Ludvikahållet, och personbilen, som också hade släp, körde i motsatt riktning.

En teori räddningsledaren Leif Kihlström hade strax efter olyckan var att personbilens släp börjat ”wobbla” och att föraren då tappat kontrollen vilket orsakat olyckan.
– Det har efter omständigheterna gått bra, konstaterar Leif Kihlström, räddningsledare på Smedjebackens räddningstjänst som larmades till olyckan.
Riksväg 66 var under räddningsarbetet helt avstängd och långa köer bildades. Polis fanns också på plats för att leda om trafiken.

Beatrice Åström/DT