Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil välte på riksväg 26

TYFORS
Under tisdags­eftermiddagen välte en lastbil på riksväg 26, ­söder om Tyfors, strax utanför Fredriksberg. Det rör sig om en ­singelolycka, där lastbilschauffören ska ha ­tappat kontrollen över fordonet och vält över vägen.
– Chauffören stod upp och var talbar när vi kom till platsen, säger räddnings­ledaren Matthias Rosén.

Orsaken till olyckan ska ha varit att lastbilschauffören kommit för långt ut i gruskanten av vägen och tappat kontrollen över fordonet. Han ska i sin tur ha försökt att styra lastbilen tillbaka ut på vägen igen. Men fick i stället sladd, varav släpet har vikit sig och hamnat över ena körfältet. Delar av ett vindkraftverk ska ha fraktats i själva bilen och på släpet.

Direkt efter olyckan tydde det mesta på att lastbilschauffören klarat sig okej efter omständigheterna.
– Personen stod upp och var talbar när vi kom till platsen. Ambulansen var snabbt på plats och tog över vården, säger räddnings­ledaren Matthias Rosén.
I samband med olyckan fick vägen stängas av, men ­Rosén räknade då med att trafiken skulle kunna släppas på fullt ut ett par timmar efter att olyckan ­hade inträffat.

Andreas Irebring/DT