Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil välte på riksväg 26

Annons

TYFORS
Under tisdags­eftermiddagen välte en lastbil på riksväg 26, ­söder om Tyfors, strax utanför Fredriksberg. Det rör sig om en ­singelolycka, där lastbilschauffören ska ha ­tappat kontrollen över fordonet och vält över vägen.
– Chauffören stod upp och var talbar när vi kom till platsen, säger räddnings­ledaren Matthias Rosén.

Orsaken till olyckan ska ha varit att lastbilschauffören kommit för långt ut i gruskanten av vägen och tappat kontrollen över fordonet. Han ska i sin tur ha försökt att styra lastbilen tillbaka ut på vägen igen. Men fick i stället sladd, varav släpet har vikit sig och hamnat över ena körfältet. Delar av ett vindkraftverk ska ha fraktats i själva bilen och på släpet.

Direkt efter olyckan tydde det mesta på att lastbilschauffören klarat sig okej efter omständigheterna.
– Personen stod upp och var talbar när vi kom till platsen. Ambulansen var snabbt på plats och tog över vården, säger räddnings­ledaren Matthias Rosén.
I samband med olyckan fick vägen stängas av, men ­Rosén räknade då med att trafiken skulle kunna släppas på fullt ut ett par timmar efter att olyckan ­hade inträffat.

Andreas Irebring/DT