Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lätt seger för Borlänge i daladerby

Ännu ett daladerby stod på dagordningen när Hedemora gästades av Borlänge. Men någon spännande match blev det aldrig. Bortalaget kunde ta hem en lätt seger med 1-4 efter periodsiffrorna (0-2,0-2,1-0).

Annons

Gästerna fick en riktigt lyckosam start och hade redan efter drygt fem minuter gått fram till en två noll ledning utan att egentligen anstränga sig. Slarv i hemmaförsvaret och en utvisning jämnade vägen för gästerna. Hedemora hade ett fint läge i spel fem mot tre men man lyckades inte komma till något bra avslut. Borlänge var bättre och hade ett högre tempo.

Hedemora hade förtvivlat svårt att komma till avslut. Fyra skott på mål för hemmalaget är på tok för lite. Hedemora var för uddlösa även i mittronden, tempot var för lågt och Borlänge var alltid steget före. Gästernas båda mål var inte omotiverade, snarare tvärtom. Efter fjärde målet i slutperioden var matchen mer eller mindre avgjord. Hedemora gjorde dock en godkänd slutperiod och fick även sätta ett mål.
Hemmatränaren Alf Spolander var mycket missnöjd efter matchen:
– Vilken korpmatch. Vi var riktigt dåliga. Vi kan så mycket bättre än det här. Vi var inte med i tillställningen, med undantag kanske för i inledningen. Nu har vi två svåra bortamatcher under helgen mot Enköping och Surahammar, men det är bara att hoppas på bättre takter då.

Till de bästa i Hedemora hörde Samuel Blucher, Jonas Suvanto och Fredrik Hagman.
Borlänges Christer Sjöberg var nöjd med sitt lag:
–Vi kontrollerade matchen på ett bra sätt och jag är riktigt nöjd med mitt lag och med vår andra trepoängare, förklarar han.
Borlänges bästa var Matus Duris, Dick Ahlström tillsammans med målvakten Jon Baston.

Jan-Ove Johansson