Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läxhjälpföretag

Eva Odencrants Erickson har 25 års erfarenhet som lärare och skolledare. Nu omsätter hon erfarenheten i genom att starta företaget Study Club för läxhjälp och privatundervisning

Annons

Eva Odenscrants Erickson menar att det finns behov.
– Ibland behövs extra resurser, det kan vara att fungera som läxhjälp för mindre barn eller kanske att hjälpa någon att klara en speciell kurs i matte på gymnasiet. Just nu kanske eleverna i nian oroar sig för sina betyg eftersom de ska välja till gymnasiet och vill vara säkra att komma in.

Hon ser sitt arbete som att koppla ihop dem som behöver hjälp med dem som kan ge den. Hon kommer att vara den som gör hembesök och tar reda på vad behovet är, men det blir andra som ska utföra hjälpen.
– Vi har kontakter med fler duktiga pedagoger, bland annat pensionerade lärare med stor erfarenhet, säger Eva Odencrants Erickson. Vi har också tagit kontakt med elever på lärarutbildningen på högskolan som är intresserade att hjälpa till.
Marknaden för denna typ av verksamhet har mest varit koncentrerad till storstadsområdena. Men Eva Odencrants Erickson menar att behovet är lika stort i Dalarna, det är inget storstadsfenomen.

– I en intensiv vardag finns inte alltid tiden, eller den kunskap och pedagogiska förmåga som krävs för att hjälpa sina barn i skolarbetet. Jag tycker att det här är en utmärkt service och ett bra sätt att investera i sina barns framtid.
Att hon startar företaget just nu beror på att det nu blivit klart att även läxhjälp för gymnasieelever omfattas av Rut-avdrag, det innebär att timkostnaden minskar.

Företaget vänder sig till alla åldrar från årskurs ett till sista året på gymnasiet.
– Jag har ett brett nätverk och folk känner mig i Leksand, men förhoppningsvis kommer vi inom ett år att ha elever och lärare från hela Dalarna.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se