Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand avslutade med seger

Fyra powerplay-mål och ett ”vanligt” såg till att Leksand vann säsongens sista grundseriematch med 5–2.

– Vi kom ju från några förluster, så jag är nöjd och glad att vi lyckades vinna, säger LIF-tränaren Andreas Appelgren efter hemma- segern mot Malmö.
Men Leksand fick sämsta möjliga start. Endast 20 sekunder tog det innan gästerna satte matchens första mål, efter ett två-mot-ett-läge där ”ett” var Mattias Timander.
– Inför matchen hade vi pratat om att vi skulle täppa till försvarsspelet... det höll i 20 sekunder... Vi såg lite oroliga ut från start, menar Appelgren.
För efter gästernas ledningsmål följde några darriga Leksandsminuter innan hemmalaget, och framför allt dess powerplayspel, kom igång ordentligt.
Efter att Nicklas Jadeland, och senare även exleksingen Tomas Kollar, visats ut fick hemmalaget chansen i spel fem mot tre. Då laddade Patrik Hersley klubban och prickade lika hårt som säkert in kvitteringspucken.

I anfallet efter tappade Leksandsforwarden Jacob Blomqvist pucken i offensiv zon, vilket Malmös Alexander Bergström snappade upp och kontrade in en 2–1-ledning i boxplay.
Blomqvists klubbdunk i plexit direkt efteråt visade vad han tyckte om sin egen insats i den situationen, men han fick chansen att revanschera sig.
I anfallet efter serverade nämligen Pelle Prestberg Blomqvist fram till 2–2, även detta i powerplay.
– Så fort det blev en utvisning small det direkt. Leksand var ruskigt effektiva i powerplayspelet, konstaterar Malmötränaren Ulf Taavola, som fick se leksingarna göra två PP-mål till (Filip Forsberg och Mark Hurtubise) innan matchen var över.

Sista målet var dock ett gammalt hederligt fem-mot-fem-mål, då Michael Raffl satte ut stålarmen, höll undan Malmöförsvaret, trampade runt och prickade in slutresultatet 5–2.
– Jag är glad att vi kunde vinna matchen och jag är glad för att vi vann serien. Killarna har gjort ett jättejobb hela säsongen, säger Appelgren vars lag nu får rikta in sig på ett två veckor långt matchuppehåll innan det är dags för säsongens höjdpunkt.
– Det är från och med nu och framåt vi har sett fram emot hela säsongen, menar Appelgren vars lag på grundseriens 52 matcher svarat för 31 segrar, 11 kryss, 10 förluster samt målskillnaden 177–122.
Med sig till kvalserien får seriesegrande Leksand Södertälje och Västerås, samt något av lagen Karl-skoga, Djurgården, Örebro och Oskarshamn som gör upp om den sista kvalserieplatsen via playoff.
Från elitserien kommer Timrå och Rögle.

Elin Broman