Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand besegrade Brynäs men mot AIK blev det förlust

Det blev en seger och en förlust för Leksands damer vid helgens båda bortamatcher mot Brynäs och AIK. Efter en mycket bra match besegrades Brynäs med 5–0 på lördagen, men dagen efter vann AIK mot Leksand med 3–0.

– Vi gjorde en riktigt bra match mot Brynäs, säger tränaren Christer Siik.
Leksand tog kommandot från start. Laget höll ett så högt tempo att gävletejejerna inte hängde med. Det gav också en 2–0-ledning efter den första perioden. Det kunde ha varit med och Leksand vann skotten med 15–6.

Andra perioden blev spelmässigt jämnare, men Hanna Sköld kunde öka till 3–0.
I tredje perioden drog Brynäs på sig sina enda utvisningar och dem utnyttjade Leksand 100-procentigt. Powerplay två gånger gav två mål. För målvakten Denise Reuterström blev matchen extra glädjande eftersom hon fick hålla nollan.
– Jag ger Denise ett extra plus, men segern tog vi genom en bra laginsats, säger Christer Siik.
Leksand började bra även i söndagsmatchen.
– Men nu var vi inte lika effektiva i avslutningarna som mot Brynäs. På den punkten var AIK bättre, säger Christer Siik.
Hemmalaget tog ledningen på ett billigt mål när ett långskott resulterade.
– Det kom som en kalldusch för oss.

Strax efter kom också 2–0. Inte alls rättvist, vilket skotten visar. Där vann Leksand med 11–8. En jämn andraperiod slutade mållös, men i den tredje perioden fick AIK snabbt ett 3–0-mål och punkterade matchen.
– Vi hade inte samma fart som i lördagsmatchen och dessutom är AIK ett bra lag med tre jämna femmor, säger Christer Siik.
– Men vi är ganska nöjda med att den här utflykten gav tre poäng. Nu har vi tre segrar på fyra matcher och på onsdag skall vi ta Sundsvall, avslutar Christer Siik.
Sven-Erik Karlsson