Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand besegrade Lillehammer med 2-1 i säsongens första träningsmatch

Leksand spelade i går sin första match för säsongen och det blev seger direkt. 2-1 blev det mot Lillehammer men det kunde ha varit betydligt större siffror.
- Vi gör det bra tycker jag, säger tränaren Christer Olsson.

Ja, visst gjorde Leksand en fullt godkänd insats för att vara första matchen för säsongen. Det unga laget spelade i ett mycket högt tempo som Lillehammer hade svårt att hänga med i och Daniel Hermanssons 1-0-mål var mycket logiskt.
Leksand bjöd på flera fina intentioner under matchen, däremot var skärpan inte den bästa i de avgörande momenten.
- Hade vi tagit hand om alla målchanser hade det nog blivit större siffror men samtidigt är det ju första matchen för säsongen. Sedan stirrar vi inte allt för mycket på resultatet, säger Olsson.

Mållös andra

Den andra perioden blev mållös, delvis på grund av oskärpa hos Leksand men även för att Lillehammers målvakt Jonathan Boutin storspelade. Samtidigt höll hemmalaget inte samma höga tempo vilket gjorde att norrmännen enklare kunde försvara sig.
I tredje perioden när de flesta väntade på ett till Leksandsmål stack Lillehammer upp i den tredje perioden och förvaltade en av få riktigt klara chanser. Målskytt var Andreas Martinsen som ju spelade i Leksand förra säsongen. Leksand fick dock sista ordet och kunde avgöra genom Daniel Hermansson som snärtade in ett handledsskott i krysset.

”Slutspurt”

- Bra av grabbarna att lägga in en slutspurt där.
Annars ville Olsson inte lägga allt för stora växlar kring matchen.
- Nej, det är ju som sagt första matchen men det är klart att vissa saker såg bra ut. De unga killarna visade framfötterna. Ta en sån som Jon Knuts från de egna leden exempelvis som gör det riktigt bra.

Mora på fredag. Tankar inför det?
- Det ska bli jättekul med derby och alla känslor som finns kring det. Men vi fokuserar på att göra en bra match, säger Olsson.
DAVID HELLSING

Leksand-Lillehammer 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Första perioden: 1-0 (5.49) Daniel Hermansson (Tomas Kollar)
Tredje perioden: 1-1 (7.40) Andreas Martinsen (Christian Saxrud, Stefan Sjödin), spel fem mot fyra. 2-1 (16.11) Daniel Hermansson (Antti Hulkkonen)
Skott: 48-17 (13-3, 17-9, 18-5)
Utvisningar, Leksand: Johan Alcén,Antti Hulkkonen, Jens Bergenström, lagstraff. Lillehammer: Björn Olsen, Scott Otham, Lars Hammerseng, Lagstraff, Thorbjörn Eikeland, Even Cheverie, Patrik Bäärnhielm. Joakim Eidsether, Justin Boström
Domare: Uppskatningsvis 1500
Publik: David Bergman, Stockholm.

Leksand: Patrick Gailbraith (Erik Hanses) - Stefan Erkgärds, Antti Hulkkonen, Jens Bergenström, Johan Hägglund, Jon Knuts - Tommy Enström, Kenny Källström, David Åslin, Ken André Olimb, Johan Alcén - Patrik Norén, Johan Svedberg, Jesper Ollas, Martin Janolhs, Johan Björklund - Jussi Pesonen, Daniel Hermansson, Tomas Kollar.