Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand dåligt i andra – en myt

Leksand ägnade fredagen att slå hål på en myt.
Ändå tänker laget agera annorlunda mot Modo på lördagen.
– Vi kommer att försöka få fler avblåsningar i andraperioden, säger tränaren Andreas Appelgren.

På presskonferensen efter raset mot Skellefteå på onsdagskvällen berättade Andreas Appelgren om Leksands problem i andraperioderna.
– Det är jobbigare att spela andraperioderna, det är längre till bytena när man blir nedpressad i zon. Man får byta i fel lägen och nästan alltid när vi byter så får de som kommer in jaga i backcheck. Mot ett skickligt lag som Skellefteå, med mycket spelare i anfallszon, blir det tufft, sade han.

DT-sporten jämförde på fredagen statistiken mellan Leksands första-, andra- och tredjeperioder under SHL:s 32 första omgångar.
Det gjorde Leksand också – och kom fram till att det inte finns något andraperiodsproblem.
– Vi har förlorat 14 andraperioder totalt och det är ingen siffra som sticker ut. Det har ju varit en hel del matcher också. Det var mest en känsla man hade, att vi hade förlorat fler andraperioder, men det skiljer inte något anmärkningsvärt mellan perioderna, säger Appelgren nu.

Den exakta statistiken, enligt DT-sportens sammanställning, är att Leksand vunnit sju, spelat tio oavgjorda och förlorat 15 andraperioder.
Redan nu inleder laget ändå arbetet med att spela annorlunda i andraperioderna.
– Vi kommer säkert att jobba med det mer under uppehållet, men vi kommer att prata om att vara noggrannare, slå några mer puckar på mål så att vi får avblåsning och tekning och kan byta folk, säger tränare Appelgren.

Han öppnar för att det kan bli förändringar i formationerna, men vill inte avslöja vilka som är osäkra till spel.
Jens Bergenström tränade på fredagen för första gången för fullt och var med i bussen till Örnsköldsvik.

Markus Josefsson
markus.josefsson@dt.se