Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand får vänta på första trepoängaren hemma

Efter två bra bortamatcher med full poängutdelning fanns det befogade förhoppningar om den första trepoängaren på hemmais.
Men regerande mästaren Skellefteå visade varför laget leder SHL överlägset. Leksand gjorde en riktigt bra match men Skellefteå var sett över matchen lite bättre än Leksand.
3-1 slutade matchen i Skellefteås favör.

Annons

Leksand har kanske spelat för optimistiskt på hemmaplan den här säsongen och gått på några minor. Mot Skellefteå spelade Leksand mer som laget gör borta med en säker defensiv som grund.
Men trots ett mer tillbakadraget Leksand bjöds publiken i Tegera Arena på en bra och fartfylld match under tre perioder där den första var jämn med lite fördel Skellefteå, den andra gick till Skellefteå och slutperiodens första del till Leksand, fram till Skellefteås 2-1-mål.

Då kändes det som bensinen tog slut i hemmalaget.
Leksand fick tre numerära överlägen i sista perioden men lyckades inte göra något mål i den spelformen den här matchen.
- Hade vi gjort mål i power play hade vi haft poäng i den här matchen också, sade Leksandstränaren Andreas Appelgren som trots förlusten var nöjd med sitt lag.
- Det kanske låter lite illa att säga det här när vi förlorat, men jag är jäkligt stolt över mina killar. Den här veckan har vi tagit sex poäng på två bortamatcher och vi har matchat Skellefteå i 120 minuter. Förra fredagen förlorade vi med mål i matchens slutskede och i dag avgjordes matchen med en puck i tom kasse.

Mot Skellefteå var fjärdekedjan med Tobias Forsberg, Gabriel Karlsson och Jon Knuts lysande bra. Med beröm godkänt också till formationen med Jacob Blomqvist, Johan Ryno och Jens Bergenström.
Dock hade förstaformationen med Micke Johansson, Fabian Brunnström och Jacb de la Rose svårare att sätta press på Skellefteå. Efter Brunnströms ankomst satte Appelgren in Matt Fornataro med Johansson och Brunnström. Men mot Frölunda skiftade han Fornataro mot de la Rose och så startade också laget mot Skellefteå.
- Vi behöver ha en förstafemma som leder laget när det gäller poäng. Micke har mycket puck och han sätter spelarna i bra lägen och Fabian har kommit in i det bra. Vi försöker fortfarande hitta en spelare som kan bana väg med fysiskt spel, komma med fart och gå rakare på mål. Vi får se hur vi gör i framtiden, men det ser intressant ut, sade Appelgren.

Målvakten Joel Gistedt gjorde sin andra match för säsongen, även den förra var mot Skellefteå. Och nu liksom då var Gistedt riktigt bra.
- Gistedt gör en fenomenal match för en vecka sedan och han är strålande i dag. Jag lider med honom att han inte får med sig några poäng, han har verkligen gett laget chansen att ta poäng. Starkt av honom att gå in och spela så bra, sade Appelgren.

Återigen en mycket bra publiksiffra i Tegera Arena, 7092 personer. Nästa match för Leksand är borta mot AIK på onsdag.


Lars Ingvar Eriksson

Leksand–Skellefteå AIK 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
Andra perioden: 0–1 (9.43) Joakim Lindström (Fredrik Lindgren), 1–1 (10.32) Kevin Kapstad (Jacob De La Rose).
Tredje perioden: 1–2 (12.20) Joakim Lindström (George Holloway), 1–3 (19.30) Erik Forssell (Johan Alm).
Skott: 26–30 (7–11, 7–11, 12–8).
Utv, Leksand: 1x2. Skellefteå AIK: 5x2.
Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Patrik Sjöberg, Gävle.
Publik: 7 092.

Leksand: Joel Gistedt (Oscar Alsenfelt) – Patrik Hersley, Johan Svedberg, Fabian Brunnström, Mikael Johansson, Jacob de la Rose – Tom Linder, Kevin Kapstad, Jacob Blomqvist, Johan Ryno, Jens Bergenström – Mattias Nilsson, Joonas Rönnberg, Ryan Russel, Pär Edblom, Matt Fornataro – Tobias Forsberg, Gabriel Karlsson, Jon Knuts – Almen Bibic, Fredrik Händemark.