Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand föll i förlängning

Annons

Örebro var starkast i den betydelselösa seriefinalen i kvalserien. Närkelaget besegrade Leksand med 2-1 efter förlängning. Det mest anmärkningsvärda var den stora publiken, 7258 personer.
- Tråkigt att vi förlorade men det var kul att det kom så mycket folk, sade Filip Forsberg.

Det var två elitserieklara lag som möttes i en match som inte betydde någonting. Utom möjligen moroten att vinna kvalserien.
Och det syntes att spelarna inte lade ner hela sin själ i det här mötet, men det var absolut ingen tråkig match. Tvärtom, det bjöds på en hel del fint spel och bra målchanser, åt båda hållen. Men tufft närkampsspel var det inte mycket av.
- Det var svårt att gå ut och spela men samtidigt vill vi ju bjuda på underhållning när det kom så mycket folk. Men det kanske blev några dragningar för mycket, sade Filip Forsberg.
Att Örebro till slut lyckades vinna var väl inte direkt orättvist, gästerna sköt mest och hade enligt statistiken,  mest puckinnehav i alla fyra perioder.

I kvalserieavslutningen på fredag åker Leksand till Södertälje och Örebro har Timrå på hemmaplan. 
- Vi har fortfarande chansen att vinna serien och det får bli vårt mål, sade Filip Forsberg.

Lars Ingvar Eriksson


Leksand-Örebro 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (3.02) Pelle Prestberg (Mark Hurtubise, Jacob de la Rose).
Andra perioden: 1-1 (15.58) Johan Wiklander (Conny Strömberg, Jens Skåhlberg).
Fjärde perioden: 1-2 (63.45) Stefan Gråhns (Conny Strömberg)
Skott: 26-32 (8-13, 6-12, 10-6, 1-2)
Utvisningar, Leksand: Tobias Forsberg 2, Jacob de la Rose 2, Kevin Kapstad 2. Örebro: Christoffer Norgren 2
Domare: Patrik Sjöberg, David Bergman
Publik: 7258
Leksand: Erik Hanses (Oscar Alsenfelt) – Alen Bibic, Kevin Kapstad, Jacob Blomqvist, Johan Ryno, Jens Bergenström – Patrik Hersley, Johan Svedberg, Filip Forsberg, Pär Edblom, Michael Raffl – Joonas Rönnberg, Patrik Norén, Tobias Forsberg, Fredrik Händemark, Jon Knuts – Mattias Nilsson, Almen Bibic, Pelle Prestberg, Jacob de la Rose, Mark Hurtubise.