Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand går för elfte raka segern

Som första lag blev Leksand klart för kvalserien.
Nu vill laget förlänga segersviten till elva raka vinster genom att besegra Oskarshamn i dag i Tegera Arena.
– Vi vill vinna serien, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.

Leksand har spelat bra ett längre tag. Det syns i tabellen och på segersviten på tio matcher utan förlust.
Med sex omgångar kvar av serien är en plats bland de tre främsta redan säkrad. Och med det en direktplats till kvalserien.
– Visst, vi är glada för det, och det var viktigt för föreningen, men det här var bara ett delmål i den plan inför säsongen som vi satte upp i maj förra året, säger Appelgren.

Det är inte tal om att slå av på takten. Inte heller att redan nu börja vila spelare för att fokusera inför kvalet.
– Nej, det är för lång tid kvar till kvalserien för att göra det. Dessutom vill vi vinna serien, och vi har även ett ansvar mot andra lag i serien att gå för fullt i alla matcher, säger Appelgren.
Oskarshamn är ett av de tre lag som slåss om den sista platsen i playoffserien. Dagens gäster i Tegera Arena ligger just nu på rätt sidan strecket, men både Malmö och Mora jagar där bakom.
– Oskarshamn är ett roligt lag att möta. Det brukar bli roliga matcher mot dom, säger Appelgren.

Leksand har sedan kvar att möta en rad topplag innan allsvenskan avslutas den 2 mars. Lag som alla kan komma att nå kvalserien.
– Det är bra att få dom matcherna inför kvalserien, säger Appelgren.
Leksand räknar med i stort sett samma uppställning som besegrade Södertälje senast. Jacob de la Rose är lite sliten och vilar igen. Simon Mattsson och Mattias Nilsson spelar med juniorlaget.

Jörgen Hjerpe