Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand jagar Södertäljes poängrekord

Annons

Leksand har två saker att spela för i eftermiddagens möte med Västerås i Tegera Arena.

Dels att bli helt klara seriesegrare och få 200 000 kronor för besväret, men också det allsvenska poängrekordet på 109 poäng som Södertälje har från säsongen 2006/07.

– Vi har pratat om båda dessa saker och det blir en bra morot, säger Leksands assisterande tränare Pär Hellenberg.
Leksand har i nuläget 106 poäng och har fyra matcher på sig att slå poängrekordet.
– Visst, men vi tar som vanligt en match i taget och koncentrerar oss på den. Och Västerås blir en tuff uppgift, de är i behov av poäng för en direktplats till kvalserien och dom kommer naturligtvis att vara ordentligt motiverade, säger Hellenberg.
– Lasse Johansson, deras målvakt, har hållit nollan nio gånger den här säsongen och VIK har ett bra försvarsspel i övrigt också, så vi måste ha bra rörelse och byta kant ofta i vårt anfallsspel om vi ska få några poäng med.
– Men Lasse har inte varit speciellt lyckosam mot oss och släppt in en hel del mål och i en av matcherna blev han utbytt också. Så vi får hoppas att den trenden håller i sig.

Första matchen vann Västerås hemma med 4–1, Leksand har vunnit de två övriga med 6–5 efter straffar i ABB Arena och 4–1 på hemmais.
– Vi har bra självförtroende i truppen och lyckats att hitta ett sätt att vinna matcher trots underlägen, så blev det senast mot Djurgården också. Men vi får inte bli bekväma och tro att det går att hämta upp underlägen varje gång. Vi får inte tumma på någonting och måste ha samma inställning till varje motståndare, säger ”Hellas”.

Senast mot Djurgården på Hovet var Michael Raffl krasslig och han spelar inte med den här gången heller. Däremot är Jakob de la Rose tillbaka i spel igen efter sin ”överkroppsskadade” som han ådrog sig i juniorlandslaget under det allsvenska uppehållet.
Målvaktslånet från Modo, Oscar Alsenfelt, gjorde en lysande insats mot Djurgården, men Leksand har ännu inte bestämt sig vem som står mot VIK, Alsenfelt eller Erik Hanses.
– Det avgör vi på morgonens värmning.

Håkan Eriksson