Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand krossade Rögle

Leksand gjorde en toppinsats och krossade Rögle med hela 4-0. Elitserielaget Rögle var chanslöst på sin hemmaplan mot ett synnerligen revanschsuget Leksand.

Precis som mot Örebro senast ledde Leksand med 2-0 efter första perioden. Men den här gången blev det inget ras från Leksands sida. Tvärtom, en bra förstaperiod följdes upp av en stabil andraperiod. Jacob Blomqvist var riktigt het den här kvällen med två mål och en assist och det var han som förmodligen avgjorde matchen med 3-0-målet, två sekunder före andra pausen.
- Tränare tjatar ofta om små marginaler, sade Leksandstränaren Andreas Appelgren och syftade på just 3-0-målet.
- Då var vi under press men det var vi som gjorde målet, sade Appelgren till S24.

I tredje perioden spelade Leksand av matchen och gjorde även ett fjärde mål genom Jens Bergenström.
Det var ett mycket stabilt Leksand som visade upp sig. Fantatstiskt målvaktsspel av Oscar Alsenfeldt, stabilt backspel och fyra hårt jobbande kedjeformationer.
- Riktigt bra, sade Appelgren och han fortsatte:
- Vi fick spelet dit vi ville. Vi visste att de skulle komma upp hårt men vi spelade förbi dom. När Rögle hade powerplay blev vi hotade, annars var det lugnt, sade Leksandstränaren.

Oscar Alsenfeldt spelade sin första kvalseriematch för Leksand och höll alltså nollan.
- Vi jobbar bra hela matchen och egentligen är det få jätteräddningar, våra backar flyttar bort det de ska, sade Alsenfeldt och han hade en del vibbar från när Växjö gick upp i elitserien för ett par år sedan. Då var Alsenfeldt en av Växjös viktigaste spelare.
- Mycket i dagens Leksand är likt det vi hade i Växjö. Vi är verkligen ett lag  med fyra femmor som bara tuggar. Jag tror inte att Rögle var med på hur bra vi är, sade han och hyllade sin nya klubb.
- Leksand är en fantatstisk klubb med ett enormt stöd överallt och det är kul att få vara med på den här resan, sade han.

I och med segern gick Leksand upp på andra plats i kvalserietabellen med sex poäng. Örebro leder på sju poäng efter seger mot Västerås. Timrå är trea på samma poäng som Leksand medan Västerås rasade ner till fjärde plats. Södertälje är fortfarande poänglöst efter en ny förlust, den här gången mot Timrå.

Lars Ingvar Eriksson

Rögle-Leksand 0-4 (0-2,0-1,0-1)
Mål: 0-1 (9.44) Jacob Blomqvist (Bergenström/Ryno), 0-2 (11.47) Patrik Hersley (Edblom/J. Svedberg), 0-3 (39.58) Jacob Blomqvist (Hersley/M. Raffl), 0-4 (49.38) Jens Bergenström (Blomqvist).
Skott: 31-35 (7-19,8-11,16-5) 
Utv: RBK: 5x2 LIF: 5x2 
Domare: Pehr Claesson, Linus Öhlund 
Publik: 4 651