Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand malde ner Västerås


- Vi fick lite utvisningar med oss i tredje perioden och kunde trumma på. Dessutom är jag nöjd med hur vi sprider målskyttet.
Men Leksand inledde första tio minuterna minst sagt virrigt och redan efter två minuter hade Västerås skapat ett par rejäla chanser och hade också en puck inne, men den dömdes bort för offside i målgården.
Men efter powerbreak kom Leksand i gång allt mer och hade en rejäl chans när Tobias Forsberg fick fritt fram, men VIK–keepern Lasse Johansson parerade snyggt.


Leksand skulle dock få sitt ledningsmål när det återstod knappt halvminuten. Kevin Kapstad hittade Filip Forsberg med en genomskärare och Filip sprätte upp pucken i nättaket, utan chans för Lasse Johansson.
Sammantaget var dock VIK lite bättre i första perioden.
- Vi brukar vilja gå ut hårt i början, men VIK tog udden ur vår offensiv och vi blev ängsliga. Jag var nära att ta time out efter fem-sex minuter, säger Appelgren.

Om Västerås var bättre i första perioden, så tog Leksand över helt i andra perioden. Men närmare 2–0 än Patrik Hersleys stolpskott i andra minuten kom man inte.
I stället var det Västerås som i powerplay lyckades kvittera efter 17,20. Inte alls rättvist i det läget då Leksand skapat betydligt mer. Men som vanligt är det Lasse Johansson – allsvenskans bästa målvakt – som håller sitt lag kvar i matchen.
– Jag tycker vi kom ut bättre i andra perioden och skapade en hel del lägen. Men nu får vi öka på i sista, säger lagkaptenen Gabriel Karlsson.

Men Leksand skulle få retroaktiv utdelning i inledningen av den tredje perioden när Tobias Forsberg petade in 2–1 mellan benen på Lasse Johansson. Det målet såg inte helt otagbart ut.
Leksand ökade på till 3–1 i sitt fjärde powerplay och det var Gabbe Karlsson som påpassligt styrde in Johan Rynos passning.
Leksand hade fram tills dess gjort allting rätt i pp men inte fått dit pucken och det var ett välförtjänt mål Gabbe gjorde.
Av bara farten spädde Jens Bergenström på till 4–1 och det var "gamnackar" hos VIK som inte hade en chans i sista perioden.
Leksand fick stående ovationer av hemmapubliken och det var de värda, i varje fall för andra halvan av matchen.
- Leksand var starkare i avgörande situationer och vann rättvist, säger Västerås tränare Joakim Fagervall.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se

Leksand–Västerås 4-1 (1–0, 0–1, 3–0)

Första perioden: 1–0 (19,34) Filip Forsberg (Kevin Kapstad, Pär Edblom).
Andra perioden: 1–1 (17,20) Christoffer Björklund, spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2–1 (3,58) Tobias Forsberg (Gabriel Karlsson), 3–1 (14,29) Gabriel Karlsson (Johan Ryno, Pelle Prestberg) spel fem mot fyra, 4–1 (17,29) Jens Bergenström (Johan Ryno, Jacob Blomqvist).
Skott: 41–20 (10–10, 13–7, 18–3)
Utvisningar, Leksand: Jacob Blomqvist 2. Västerås: Jonte Berg 2, Stefan Warg 2, Eric Johansson 2, Matthew Fornataro 2.
Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn och Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 7 650.
Leksand: Oscar Alsenfelt (Erik Hanses) Mattias Timander, Kevin Kapstad, Jacob Blomqvist, Johan Ryno, Jens Bergenström – Patrik Hersley, Johan Svedberg, Filip Forsberg, Pär Edblom, Michael Raffl – Joonas Rönnberg, Patrik Norén, Tobias Forsberg, Gabriel Karlsson, Jon Knuts – Alen Bibic, Pelle Prestberg, Fredrik Händemark, Jacob de la Rose – Simon Mattsson.