Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand metropol för länets skolavslutningar

För femte året kommer Leksand att vara centrum för drygt 1 000 av Dalarnas högstadieelever.
På fredag är det dags för Get Wet på Leksand Sommarland – med direktsänd webb-tv.

Tre DJ’s – Patrik Eriksson, Jesper Pellgaard och Henke L och ett 150 kvadratmeter stort dansgolv, tre höghöjdsbanor med drop’n twist, pariserhjul, uppvärmda pooler, gokart, vattenland och karuseller.

Den som betalar 50 kronor kan även prova på 310 meter zipline – en möjlighet att i 50-60 kilometer i timmen åka i en vajer 20 meter över vattenlandet.

– Det blir full fart och drogfritt som vanligt, säger Ove Olsson och Dan Driesel från ungdomskontoret i Leksand som står som värdar för arrangemanget tillsammans med Sommarland.

Elva kommuner hänger på i år. Tio från Dalarna – Leksand, Vansbro, Falun, Hedemora, Gagnef, Säter, Orsa, Smedjebacken, Mora och Malung.

– Sen kommer det också en busslast från Hällefors i Västmanland, berättar Ove Olsson.

Och även de som inte är på plats kan vara en del av firandet.

– Ja, i år kommer vi att sända live på vår hemsida vid fyra tillfällen under kvällen. Klockan 18.30 från entrén, 19.30 vid gokarten, 20.30 från attraktionen drop'n twist och sist klockan 23 från danstältet, berättar Sommarlands Mats Nobelius.

– Jag tror att denna möjlighet att se vad som händer live kan uppskattas både av föräldrar och syskon till de som är här.

Alla besökande kommuner som kommer till Sommarland på fredag har egna ledare med sig och alla ungdomar nykterhetskontrolleras innan de släpps in på området.

– Det brukar inte vara några problem. I år har vi också dragit gränsen vid högstadieelever. De är de enda som kommer in under hela kvällen.

Det enda som fattas nu är en handfull föräldrar som vill hjälpa till att gå vakt de första två timmarna.

– Det är då vi ledare behöver prata ihop oss. Hör av er till mig eller Dan Driesel om ni kan vara med och hjälpa till, uppmanar Ove Olsson.

Att hålla skolavslutning på Sommarland i Leksand har blivit en uppskattad tradition i många kommuner.

Fem år har alltså skolavslutningsresorna till Leksand pågått. Om det blir en fortsättning är i dagsläget ännu inte bestämt, det beror på intresset från både kommuner och ungdomar.