Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand nollat på hemmaplanLeksand började starkt och hade grepp om första perioden men det var ändå Luleå som gjorde periodens enda mål. Andra perioden gick till Luleå tack vare flera numerära överlägen och ett sent, psykolgiskt mål. Fabian Brunnström tapade pucken i anfallszon, Luleå kontrade och Chris Abbot gjorde sitt andra mål bakom Oscar Alsenfelt.
- Matchen kanske avgörs där, trots allt, sade Leksandstränaren Andreas Appelgren.
0-2 inför sista perioden mot ett defensivt starkt Luleå är ingen drömsits och Leksand orkade inte utmana på allvar.
- Att göra tre mål på Luleå på en period är jäkligt tufft men vi gav det en chans. Vi fick några lägen i slottet som vi naturligtvis behöver göra mål på för målmässigt komma ikapp men också för att få ny energi för att orka driva på hårdare och få motstsåndaren blir lite oroligare. Men i dag gick det inte och det är bara att gratulera Luleå till segern, sade Appelgren.

Varför lyckas ni inte göra mål som du ser det?
- Luleå är ett jätteskickligt lag i försvarsarbetet, det är jättetufft att ta sig in där. Jacob (Blomqvist)  har två jättelägen, (Matt) Lashoff har två jättelägen mitt i slottet, man får inte bättre lägen än så i hockey. I bland går de in och ibland går de inte in. Ibland möter man en målvakt som är riktgt bra, det tycker jag han var idag. Vi skapar tillräckligt med lägen för att det ska vara jämnt matchen ut, sade Appelgren.

Luleåtränaren Jonas Rönnqvist tackade målvakten Mark Owouya förs segern.
- Vi var illa ute emellanåt men Mark var fantastisk i målet. Vi spelar inte riktigt bra försvarsspel och Leksand har oerhört mycket bra lägen slottet och man inte en sådan här match utan en bra målvakt, sade han.

I slutet av andra perioden blev det väldigt irriterat på isen. Leksands Micke Johansson utdelade ett fult rapp mot Luleås Per Ledin och det tog en stund innan alla spelare kom av banan till periodpausen.
- Det är en slashing av Micke, inget att säga om det. Han får en liten slashing innan, inget märkvärdigt alls och han ger igen. Slutsignalen går och Svedberg uppfattar som att Ledin skjuter pucken mot honom. Sen att det blir gurgel och kurr, ligan vill ha lite känslor och drag, det var inte så allvarligt, sade Appelgren.

I Leksand fick 17-årige Fredrik Forsberg göra debut med några byten i sista perioden.
- Han har varit med ett antal träningar och visat att han håller en hög nivå. Han är en målgörare och en producerande spelare och när vi behövde gå 
ikapp satt vi in honom och testade. Det lilla vi såg såg det bra ut, sade Andreas Appelgren.

Lars Ingvar Eriksson


Leksand-Luleå 0-3 (0–1, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (8.23) Chris Abbott (Andreas Hjelm, Cam Abbott).
Andra perioden: 0–2 (18.46) Chris Abbott (Cam Abbott).
Tredje perioden: 0–3 (15.50) Anton Hedman (Vjatjeslav Truchno).
Skott: 33–30 (14–8, 7–18, 12–4).
Utv, Leksand: 4x2. Luleå: 4x2.
Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Wolmer Edqvist, Grums.
Publik: 7 650.

Leksand: Oscar Alsenfelt (Joel Gistedt) – Patrik Hersley, Johan Svedberg, Jacob Blomqvist, Johan Ryno, Mikael Johansson – Matt Lashoff, Kevin Kapstad, Jens Bergenström, Pär Edblom, Fabian Brunnström– Tom Linder, Joonas Rönnberg,Ryan Russel, Fredrik Händemark, Martin Grönberg – Fredrik Forsberg, Gabriel Karlsson, Tobias Forsberg. Extraspelare: Sebastian Fakt, Mattias Nilsson.