Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand står inför stenhård slutstrid

Dags för match igen efter det tio dagar långa landslagsuppehållet.Och varför inte börja med en seriefinal när man ändå är igång?
– Vi går in i ett tufft slutskede nu, och det blir härligt att börja med Södertälje, säger LIF-tränaren Andreas Appelgren inför mötet med tabelltvåan.

Ett tufft avslutade serieschema väntar Leksand, med sju matcher kvar, alla mot på papperet starka lag.
– Många kanske tror att det bara är nåt man säger, men vi tar verkligen en match i taget och för oss är det bara Södertälje som gäller nu, menar Appelgren.
Så vi får väl koncentrera oss på den då.
Serieledaren Leksand kommer till spel med nio raka segrar i ryggen, och 6–2-matchen borta mot Troja/Ljungby som senast spelade match.

Kvällens formstarka gäster från Södertälje avslutade matcherna innan uppehållet med att besegra Bik Karlskoga med 3–2 på hemmais, och har inför kvällens match elva poäng upp till Leksand (som har en match mer spelad).
– Södertälje har ett bra och jämnt lag och det är därför dom ligger i toppen, precis som vi, menar Appelgren.
– Dom har ett bra försvar och är svåra att komma in på. Jag tror att dom kommer ställa upp med ett tätt försvar mot oss och ligga på kontring. För vår del vore det bra med ett tidigt ledningsmål så att dom måste öppna upp sig lite.

Säsongens tidigare möten lagen emellan har alla vunnits/förlorats med uddamålet. Leksand vann med 3–2 borta i slutet av september, men därefter har Södertälje avgjort med retsamt sena mål. I början av november satte man 2–1 då en enda sekund återstod av förlängningen, och i slutet av december fick man in det matchavgörande 1–0-målet tre minuter från förlängning.
Läge för revansch för Leksand i Tegera arena i kväll med andra ord.

Är alla spelare tillgängliga?
– Japp, och vi bestämmer efter värmningen i morgon (i dag) vilka som spelar och vem som står, säger Appelgren.
– Det blir säkert en jämn och spännande match igen, men vi är redo. Vi har en plan A och funkar inte den tar vi plan B.

Elin Broman